Numele nu mai lasă niciun dubiu. La Paris, se deschide ''Corleone'', restaurantul Luciei Riina, fata bossului Cosa Nostra, Toto Riina, mort pe 17 noiembrie 2017 în închisoare. ''O viaţă nouă'', scrie ea pe Facebook împreună cu câteva fotografii ale Ville Lumière. Schimbarea care se petrece în familia Luciei Riina, soţul Vincenzo Bellomo şi micuţa lor, care are ceva mai mult de doi ani, înseamnă mutarea lor şi deschiderea restaurantului în capitala franceză. Localul care promite o ''autentică bucătărie siciliană-italiană de descoperit într-o ambianţă elegantă şi primitoare'', este pe Rue Daru, o străduţă nu departe de Arcul de Triumf, de parcul Monceau şi de celebrul Lido, cabaretul care prezintă spectacole notabile în toată lumea cu balerine superbe şi acrobaţi plini de imaginaţie.

Restaurantul este înregistrat pe societatea pe acţiuni Luvitopace, cu un capital social de 1.000 de euro, al cărei preşedinte este Pierre Duthilleul. La numărul de telefon al localului răspunde un tânăr politicos care vorbeşte perfect italiana. La întrebarea dacă e posibilă o discuţie cu Bellomo sau Riina, interlocutorul se consultă cu o altă persoană şi apoi zice că nu are cum să ne ajute şi că nu  poate oferi informaţii. Explică însă că propietarii sunt doi francezi şi că poate gestiunea este încredinţată perechii din Corleone. Pe chat, Lucia Riina cere ''respectul pentru viaţă privată'' şi spune că nu dă interviuri.

Cea mai mică dintre copiii naşului corleonez, care a aflat cine e în realitate tatăl său, după arestarea acestuia, în ianuarie 1993, dorea de mult timp să părăsească Corleone unde se simţea ''oprimată'' şi ''marginalizată'' şi unde susţinea că are venituri mici. În 2017, i s-a refuzat bonusul pentru fiica nou-născută de două ori de primăria din Corleone şi o dată de INPS (Institutul Naţional de Asigurări Sociale). Exact cu ocazia respectivă, a scris pe Facebook: ''Vom cere preşedintelui Republicii renunţarea la cetăţenia italiană atât pentru noi cât şi pentru fiica noastră, astfel va fi clar pentru toată planeta cum îşi tratează Italia politică şi mediatică fiii săi, fiindcă sunt urâţi, murdari şi răi'', titrează Leggo.

 

Te-ar putea interesa și: