Editura Evenimentul si Capital

Cosa Nostra nu moare. Lucia Riina, fiica bossului Cosei Nostra, deschide un restaurant la Paris. Se numeşte chiar „Corleone”

Lucia Riina
Autor: | | 0 Comentarii | 1453 Vizualizari

Lucia Riina s-a căsătorit cu Vincenzo Bellomo, un tânăr din Corleone care era reprezentant de produse vinicole şi alimentare. Soţul, care are 44 de ani, fusese în centrul atenţiei investigaţiilor anti-mafia. Cafè-restaurantul parizian, unde Bellomo e ca acasă, are faţada în lemn şi sticlă, cu o draperie verde cu numele şi semnătura autografă pe care Lucia Riina o foloseşte pe tablourile sale. Iese în evidenţă stindardul cu stema oraşului Corleone: un leu agresiv care îmbrăţişează o inimă. În interior, bistroul are un aspect elegant cu lumini difuze, măsuţe de marmură albă, scaune şi divane de lemn cu tapiseria verde închis care aduc aminte de stindardul şi stema din exterior.

Numele nu mai lasă niciun dubiu. La Paris, se deschide ''Corleone'', restaurantul Luciei Riina, fata bossului Cosa Nostra, Toto Riina, mort pe 17 noiembrie 2017 în închisoare. ''O viaţă nouă'', scrie ea pe Facebook împreună cu câteva fotografii ale Ville Lumière. Schimbarea care se petrece în familia Luciei Riina, soţul Vincenzo Bellomo şi micuţa lor, care are ceva mai mult de doi ani, înseamnă mutarea lor şi deschiderea restaurantului în capitala franceză. Localul care promite o ''autentică bucătărie siciliană-italiană de descoperit într-o ambianţă elegantă şi primitoare'', este pe Rue Daru, o străduţă nu departe de Arcul de Triumf, de parcul Monceau şi de celebrul Lido, cabaretul care prezintă spectacole notabile în toată lumea cu balerine superbe şi acrobaţi plini de imaginaţie.

Restaurantul este înregistrat pe societatea pe acţiuni Luvitopace, cu un capital social de 1.000 de euro, al cărei preşedinte este Pierre Duthilleul. La numărul de telefon al localului răspunde un tânăr politicos care vorbeşte perfect italiana. La întrebarea dacă e posibilă o discuţie cu Bellomo sau Riina, interlocutorul se consultă cu o altă persoană şi apoi zice că nu are cum să ne ajute şi că nu poate oferi informaţii. Explică însă că propietarii sunt doi francezi şi că poate gestiunea este încredinţată perechii din Corleone. Pe chat, Lucia Riina cere ''respectul pentru viaţă privată'' şi spune că nu dă interviuri.

Cea mai mică dintre copiii naşului corleonez, care a aflat cine e în realitate tatăl său, după arestarea acestuia, în ianuarie 1993, dorea de mult timp să părăsească Corleone unde se simţea ''oprimată'' şi ''marginalizată'' şi unde susţinea că are venituri mici. În 2017, i s-a refuzat bonusul pentru fiica nou-născută de două ori de primăria din Corleone şi o dată de INPS (Institutul Naţional de Asigurări Sociale). Exact cu ocazia respectivă, a scris pe Facebook: ''Vom cere preşedintelui Republicii renunţarea la cetăţenia italiană atât pentru noi cât şi pentru fiica noastră, astfel va fi clar pentru toată planeta cum îşi tratează Italia politică şi mediatică fiii săi, fiindcă sunt urâţi, murdari şi răi'', titrează Leggo.

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI