Evenimentul Zilei > International > Coronavirusul pune în pericol Jocurile Olimpice 2020. Revoltă pe internet
Coronavirusul pune în pericol Jocurile Olimpice 2020. Revoltă pe internet

Coronavirusul pune în pericol Jocurile Olimpice 2020. Revoltă pe internet

În cazul în care epidemia de coronavirus ar duce la mutarea Jocurilor Olimpice 2020 din Capitala Japoniei, Marea Britanie ar fi dispusă să le găzduiască, a declarat Shaun Bailey, candidat la Primăria capitalei Marii Britanii din partea Partidului Conservator.

Coronavirusul a ucis până în prezent peste 2.000 de oameni în China şi a infectat alte 74.00 de persoane, având un impact major asupra calendarului evenimentelor sportive din Asia, multe dintre ele fiind amânate, mutate sau anulate.

Organizatorii JO 2020 au înfiinţat în grup de lucru care să colaboreze cu autorităţile nipone din domeniul sănătăţii pentru a stabili împreună modul de luptă împotriva epidemiei, în condiţiile în care Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat că a fost informat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) că nu sunt necesare planuri de urgenţă pentru anularea sau mutarea Jocurilor.

În Japonia, sute de oameni au fost infectaţi cu temutul virus, fiind confirmate două decese pe nava de croazieră Diamond Princess, ancorată în portul Yokohama, generând temeri că marele eveniment polisportiv din această vară ar putea fi anulat.

Londra, care a găzduit Jocurile în 2012, este bine plasată pentru a înlocui Tokyo, dacă va fi necesar, a afirmat Bailey.

„Avem infrastructură şi experienţă. Din cauza epidemiei de coronavirus, lumea ar putea avea nevoie de noi. Londra poate găzdui Jocurile Olimpice în 2020”, a scris politicianul englez pe contul său de Twitter, potrivit Agerpres.

Comentariile lui Bailey, preluate de mass-media japoneză, au generat numeroase reacţii pe Twitter, majoritatea negative, în timp ce Comitetul de organizare Tokyo-2020 s-a limitat să precizeze, într-un comunicat, că este pregătit să ia toate măsurile necesare pentru combaterea coronavirusului.