Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirusul atacă și autoturismelele. Epidemia a lovit în plin
Coronavirusul atacă și autoturismelele. Epidemia a lovit în plin

Coronavirusul atacă și autoturismelele. Epidemia a lovit în plin

Conducerea Fiat Chrysler (FCA)  a declarat, cu câteva zile în urmă, că a oprit temporar producția la uzina sa din Serbia, fiind astfel prima suspendare de către un producător auto din Europa ca răspuns la focarul de coronavirus din China.

Timpul de oprire planificat la uzina de la Kragujevac din Serbia, unde FCA își construiește mașina Fiat 500L, a fost reprogramat „din cauza disponibilității unor componente provenite din China”, a declarat un purtător de cuvânt al producătorului auto italian.

El a spus că furnizarea de piese ale sistemului audio a fost întreruptă.

Șeful executiv, Mike Manley, a declarat că întreruperile producției de piese auto din China ar putea amenința producția la una dintre fabricile europene ale FCA în două-patru săptămâni.

Următoarele săptămâni vor fi critice pentru producătorii de automobile, scrie Reuters.

Piesele fabricate în China sunt utilizate în milioane de vehicule asamblate în întreaga lume. Provincia Hubei din China, epicentrul focarului de coronavirus, este un hub principal pentru producția și livrările de piese de vehicule.

Hyunday,  la începutul acestei luni a suspendat producția în Coreea de Sud, din cauza focarului de coronavirus, primul producător auto important care a făcut acest lucru în afara Chinei.

Compania Hyundai și sora sa Kia Motors (000270.KS) au declarat că au spus că vor crește treptat producția în Coreea de Sud începând cu această săptămână.

Producția la uzina din Karagujevac din Serbia va reporni în această lună, a spus un purtător de cuvânt al FCA, adăugând că grupul nu se aștepta că schimbările anunțate ar afecta prognozele totale de producție pentru această lună.

„Suntem în procesul de a asigura aprovizionarea viitoare a părților afectate”, a conchis purtătorul de cuvânt.