Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirusul a lovit crunt și în căminul de seniori din Orăștie. Este o tragedie
Coronavirusul a lovit crunt și în căminul de seniori din Orăștie. Este o tragedie

Coronavirusul a lovit crunt și în căminul de seniori din Orăștie. Este o tragedie

25 de rezidenți și 5 salariați dintr-un cămin din Orăștie au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică derulează o anchetă epidemiologică în acest caz.

În căminul de bătrâni din Orăștie sunt cazați 30 de rezidenți, dintre care 25 au fost contaminați. Pe lângă cei 25 de pensionari, virusul a atins și cinci salariați ai așezământului.

Potrivit medicului şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău, doi dintre bătrânii internaţi la căminul din Orăştie s-au prezentat, pe 8 aprilie, la spitalul localitate, acuzând probleme de sănătate. Deoarece prezentau şi formele unei infecţii respiratorii uşoare le-au fost prelevate probe şi pentru prezenţa virusului COVID-19, iar o zi mai târziu operaţiunea s-a extins la toţi rezidenţii căminului. Ulterior, alte două persoane vârstnice au fost transportate la spital.

„Probele au confirmat prezenţa virusului COVID-19, atât pentru persoanele care erau internate în Spitalul Municipal Orăştie, cât şi pentru 21 dintre rezidenţii care erau în acest cămin pentru persoane vârstnice, dar şi pentru cinci dintre angajaţi”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul şef al DSP Hunedoara.

Căminul este închis pentru vizitatori din 3 aprilie, iar la momentul în care s-a început recoltarea de probe pentru toţi rezidenţii s-a decis ca personalul să rămână în unitatea medico-socială, fără să mai fie aduşi de acasă alţi salariaţi. Persoanele rezidente din căminul de bătrâni au vârste cuprinse între 61 şi 94 de ani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: