Evenimentul Zilei > International > Coronavirusul a bătut malaria și SIDA. Datele care provoacă tsunami la nivel internațional
Coronavirusul a bătut malaria și SIDA. Datele care provoacă tsunami la nivel internațional

Coronavirusul a bătut malaria și SIDA. Datele care provoacă tsunami la nivel internațional

Au fost publicate noi date înfiorătoare cu privire la pandemia provocată de noul coronavirus.

Astfel, potrivit calculelor realizate de jurnaliștii de la Reuters, coronavirusul, în ultima lună, a ucis 4,700 de oameni în fiecare zi, asta însemnând că în fiecare secundă o persoană și-a pierdut viața din cauza virusului care a paralizat toată lumea.

De la începutul acestui an, numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului este cu mult mai ridicat decât numărul persoanelor care mor anual din cauza malariei și SIDA, unele dintre cele mai nemiloase boli din toate timpurile..

Potrivit datelor furnizate de Reutres, ¼ din totalul deceselor provocate de noul coronavirus au fost înregistrate în SUA. Duminică, oficialii americani au raportat aproximativ 44.700 de cazuri noi și 508 de decese.

Virusul s-a răspândit rapid și în America Latină, După raportarea din acest weekend, America Latină este a doua cea mai afectată regiune, după America de Nord.

În cealaltă parte a lumii, autoritățile din Australia au reimpus anumite măsuri de distanțare socială în unele regiuni, după ce au raportat o creștere considerabilă a numărului de infectări.

Primul deces înregistrat din cauza noului virus a fost anunțat pe 9 ianuarie. Victima a fost un bărbat în vârstă de 61 de ani din orașul chinez Wuhan, care frecventa piața în care a fost descoperit virusul.

Pe lângă faptul că pandemia ne-a schimbat total stilul de viață și modul în care interacționăm cu cei din jur, schimbări majore s-au produs și în ceea ce privește ritualurile de înmormântare, ceremonii extrem de importante pentru foarte multe culturi.

Spre exemplu, în Israel, obiceiul de a spăla cadavrele celor decedați din cauza pandemiei nu este permis și, în loc să fie învăluite în pânză fină, acestea trebuie înfășurate într-o pungă din plastic. Shiva, tradiția evreiască potrivit căreia oamenii merg la casa rudelor îndoliate timp de șapte zile, a fost de asemenea interzisă.

În Italia, catolicii au fost înmormântați fără să primească binecuvântare din partea unui preot.

În Irak, oamenii legii au lăsat pistoalele pentru lopeți. Din cauza numărului ridicat de decese, aceștia au trebuit să sape morminte într-un cimitir creat special pentru decesele provocate de coronavirus.