Evenimentul Zilei > International > Coronavirus „lovește” Fashion Week din Milano. Decizia designerilor este drastică
Coronavirus „lovește” Fashion Week din Milano. Decizia designerilor este drastică

Coronavirus „lovește” Fashion Week din Milano. Decizia designerilor este drastică

Giorgio Armani a decis să-și arate colecția în spatele ușilor închise, fără oaspeți, având în vedere evoluțiile recente ale Coronavirusului pe teritoriul Italiei. Dar nu numai el a luat această măsură drastică care dă peste cap spectacolul de modă de la Milano.

Spectacolul de modă programat pentru astăzi la Milano va fi înregistrat într-un teatru gol și difuzat pe site-ul Armani.com. Decizia „a fost luată cu intenția de a nu expune sănătatea oaspeților săi la niciun risc”.

Fashion Week din Milano se închide în stare de urgență după cele întâmplate în Lombardia. Printre primii care au decis să nu se expună este Giorgio Armani. Colecția sa de toamnă iarnă 2020/2021 se va desfășura în spatele ușilor închise pe site-ul Armani.com, se citește în comunicatul emis de casa de modă. Așadar, cele două prezentări ale liniei de îmbrăcăminte pentru femei, Giorgio Armani, programată duminică după-amiază vor fi filmate fără presă, fără oaspeți și cumpărători dar vor fi transmise pe site-ul oficial, Instagram și Facebook.

Și Dolce & Gabbana?

Spectacolul semnat Dolce & Gabbana este programat, de asemenea, după-amiaza aceasta. Știliștii au anunțat că vor subvenționa Universitatea Humanitas pentru a sprijini un studiu coordonat de profesorul Alberto Mantovani, director științific al institutului milanez , care vizează clarificarea răspunsurilor Sistemul imunitar SARS-CoV-2 Coronavirus, realizat în colaborare cu virologii Elisa Vicenzi și Massimo Clementi de la Universitatea Vita-Salute San Raffaele.

Moncler a decis, de asemenea, să anuleze deschiderea evenimentului milanez, programat pentru astăzi, „ca măsură de precauție și pentru a proteja sănătatea tuturor”. Mai mult, și prezentarea de modă a Laurei Biagiotti va avea loc tot în spatele ușilor închise . Iar antreprenorul-designer Lavinia Biagiotti Cigna a făcut cunoscut faptul că spectacolul programat la Piccolo Teatro Studio se va desfășura în spatele ușilor închise și va fi transmis pe site-ul Camerei de Modă din Italia. „Decizia a fost luată în urma agravării situației coronavirusului din țara noastră, cu scopul de a nu expune oaspeții la riscuri”, se arată într-o notă, potrivit iodonna