Conform digi24.ro, specialistul a declarat că un sistem imunitar de bună calitate ne ajută să trecem prin boală, dar nu ne protejează contra infectării. Ce înseamnă asta? Rafila a oferit lămuririle necesare mai jos.

„Nu avem imunitate naturală contra acestui virus.

Oricine se poate infecta cu acest microorganism care nu a mai circulat până acum. O bună stare a sistemului imunitar duce la apariţia de anticorpi, trebuie să ne hrănim corect, să ne hidratăm, să facem activităţi fizice.

Nu e nicio problemă să ieşi în aer liber, cu condiţia să nu fie o zonă aglomerată, să nu fii expus să te întâlneşti în mod apropiat cu alte persoane, să nu stai în spaţii închise cu multe persoane. Acest tip de locaţii sau zone unde se aglomerează sunt zone care favorizează transmiterea.

Sunt persoane care au şi alte afecţiuni şi prin natura tratamentului administrat au o scădere a imunităţii şi pot face o formă mai gravă.

Atât timp cât cunoaştem sursa infecţiei perioada este de siguranţă pentru noi. Când se transmite transmiterea comunitară intensă, sporadică apar problemele.”

Până la ora redactării acestei ştiri, în România au fost semnalate 31 cazuri de infectare cu virusul apărut în China.