Evenimentul Zilei > Justitie > Vestea care clatină justiția din România. Un nou președinte pentru ÎCCJ?
Vestea care clatină justiția din România. Un nou președinte pentru ÎCCJ?

Vestea care clatină justiția din România. Un nou președinte pentru ÎCCJ?

Informații de ultimă oră despre cursa pentru președinția ÎCCJ. Corina Corbu ar fi singura candidată pentru această funcție. Depunerea candidaturilor s-a încheiat luni.

Surse din magistratură au declarat pentru QMagazine că judecătoarea Corina Alina Corbu este singurul candidat care s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de Președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Termenul limită până la care puteau fi depuse candidaturile a expirat luni, 1 iulie, la ora 16:00.

În interiorul ÎCCJ s-a mai vehiculat și numele actualului vicepreședinte, Iulian Dragomir și chiar cel al Cristinei Tarcea, care și-ar mai fi dorit un mandat la conducere, însă ambii au renunțat să intre în competiție.

Corina Alina Corbu conduce din iulie 2018 Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Înaltei Curți, funcție în care a fost propusă de Secția de judecători a CSM și validată de președintele țării.

În 2014, Corina Corbu, alături de Anton Pandrea, a fost acuzată de procurorii DNA de favorizarea infractorului (infractor achitat) în dosarul instrumentat împotriva judecătoarelor Iuliana Pușoiu și Gabriela Bârsan.

Patru ani mai târziu toți au fost achitați de 8 judecători, 3 la fond și 5 în recurs.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: