Evenimentul Zilei > Actualitate > CORESPONDENȚĂ DIN LONDRA. Capitala Marii Britanii se așteaptă la 10 atacuri simultan
CORESPONDENȚĂ DIN LONDRA. Capitala Marii Britanii se așteaptă la 10 atacuri simultan

CORESPONDENȚĂ DIN LONDRA. Capitala Marii Britanii se așteaptă la 10 atacuri simultan

Securitatea a fost întărita în toate mijloacele de transport, iar în Mall-uri paza a fost dublată

Încă de la primele ore, în Londra a fost declarata stare de alerta teroristă dar privindu-i pe locuitorii capitalei Marii Britanii nici nu ai bănui asta. Activitățile se desfășoară normal, iar londonezii au fost învățați deja să gestioneze astfel de situații și să nu intre în panică. Ca o convenție însă, nimeni nu pronunță cuvintele terorist sau bombă în locurile publice.

Nivelurile de amenințare sunt concepute pentru a oferi publicului o indicație a probabilității unui atac terorist. In Marea Britanie, nivelul de amenințare de terorism internațional este în prezent severă, ceea ce înseamnă că un atac este foarte probabil.

Londra se pregateste de 10 atentate teroriste simultan

Inițial, autoritatile erau pregatite doar pentru trei atacuri simultane, dar în urma recentelor atacuri teroriste Londra este acum mobilizata sa infrunte zece astfel de atacuri. Securitatea a fost întărita în toate mijloacele de transport, iar în Mall-uri paza a fost dublată. Foțele de ordine au primit armament greu precum mitraliere ak 47, iar alerta maximă este pe aeroport, gara, metrou, dar și la periferia capitalei. Marii Britanii. Regimente militare au fost mobilizate inclusiv în afara Londrei, iar specialiștii avertizează că cele mai vizate curse sunt cele low cost.