Evenimentul Zilei > Social > Zeci de copii-fotbaliști, toxiinfecție alimentară pe Litoral
Zeci de copii-fotbaliști, toxiinfecție alimentară pe Litoral

Zeci de copii-fotbaliști, toxiinfecție alimentară pe Litoral

Zeci de copii din Chișinău și Târgoviște veniți pe litoral la o competiție de fotbal dar și părinții și amtrenorii lor, cazați la un hotel din Mamaia, au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară după ce, susțin ei, ar fi mâncat la cină carne alterată.

Copiii aveau, astăzi, meci pe stadionul Viitorul și abia au putut juca.

 

Reprezentanții hotelului  susțin că toată carnea folosită la cină a fost proaspătă și că, cel mai probabil, copiii au mâncat ceva din afara unității. Inspectorii  DSV și  OPC au luat probe din restaurant și din blocul alimentar  pentru a afla cum a fost posibil un astfel de eveniment.

 

Părinții sunt îngrijorați și indignați în  același timp. „Toată noaptea am avut probleme, copiii au fost de nenumărate ori la toaletă , am crezut că-i doar la noi, dar la masa de dimineață toate echipele s-au plâns de același lucru: parinti, copii…cred că de la aripioare sau de la pulpe de pui. Ieri la ora prânziului le-au dat niște aripioare suspecte”, a declarat un părinte.

 

Problemele au inceput să apară puțin după miezul noptii. Copii aflați în cantonament s-au plâns de dureri de burtă urmate de vărsături și temperatură. Antrenorii dar și părinții au cumpărat medicamente de la farmacie.

 

Managerul hotelului susține că toată carnea este proaspătă, fiind cumpărată vineri. El aruncă vina pe copii care ar fi mâncat plăcinte în afara unității. Ba chiar ar fi sunat la DSV să vină să verifice produsele alimentare din bucătăria restaurantului. Vor fi luate probe și de la angajați pentru a se stabili dacă ar fi purtători de Salmonella. Ulterior, au sosit și comisarii OPC și, aparent, nu au găsit deficiențe. Asta nu înseamnă că unitatea nu rămâne în atenția celor de Protecția Consumatorilor.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: