Evenimentul Zilei > Actualitate > VIDEO. S-a creat o copie INCREDIBILĂ a lui Iisus în mărime REALĂ folosind Giulgiul din Torino
VIDEO. S-a creat o copie  INCREDIBILĂ  a lui Iisus în mărime REALĂ folosind Giulgiul din Torino

VIDEO. S-a creat o copie INCREDIBILĂ a lui Iisus în mărime REALĂ folosind Giulgiul din Torino

Noi credem că avem imaginea exactă a ceea ce arăta Isus pe acest pământ, a spus profesorul Giulio Fanti de la Universitatea din Padova. Imaginile sunt incredibile.

"Această statuie este tridimensională în dimensiunea reală a lui Iisus, creată după măsurătorile precise luate din pânza în care trupul lui Hristos a fost înfășurat după răstignire", explică Giulio Fanti, profesor de mecanică și termică  la Universitatea din Padova, care studiază Giulgiul.

Bazat pe măsurătorile sale, profesorul a creat o copie "carbon" în 3D, care, susține el, îi permite să afirme că acestea sunt adevăratele trăsături ale lui Hristos răstignit.

"De aceea, noi credem că în sfârșit avem imaginea exactă a ceea ce arăta Iisus pe acest pământ. De acum înainte, El nu mai poate fi descris fără să se țină cont de această lucrare ".
"Conform studiilor noastre, Iisus a fost un om de o frumusețe extraordinară. Înalt, robustă cu o expresie regală și maiestuoasă, aşa îl descrie profesorul.

Prin studiul și proiecția tridimensională a figurii, Fanti a putut, de asemenea, să numere rănile de pe corpul lui Iisus.  "Pe Giulgiu", explică profesorul, "am numărat 370 de răniri fără să țin cont de rănile de pe lateralele sale, pe care Giulgiul nu le arătă pentru că a învelit doar spatele și partea din față a corpului. Prin urmare, putem presupune un total de cel puțin 600 de lovituri. În plus, reconstrucția tridimensională a făcut posibilă descoperirea că, în momentul morții sale, Iisus a căzut spre dreapta, pentru că umărul său drept a fost dislocat atât de serios încât a distrus nervii" aşa cum se observă şi în fotografii.

RECONSTRUCTED CHRIST