Evenimentul ZileiActualitateCoordonatorul campaniei naționale de vaccinare a primit doza. „E timpul să reducem consecințele negative”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a primit doza. „E timpul să reducem consecințele negative”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a primit doza. „E timpul să reducem consecințele negative”
Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat, astăzi, și a vorbit despre așteptările pe care le are în timpul campaniei pe care o coordonează.

Valeriu Gheorghiță, omul care coordonează campania națională de vaccinare, a făcut în această dimineață prima doză a vaccinului COVID, în centrul de vaccinare amenajat în policlinica Spitalului Militar Central din București. După ce a primit doza, oficialul a așteptat timp de 15 minute într-un salon, sub supravegherea medicilor, care au urmărit dacă Gheorghiță va avea efecte adverse.

„Știința a triumfat”

„Este un moment pe care l-am aşteptat de atâtea luni alături de colegii noştri din sistemul medical – apariţia unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranţă, de calitate şi de eficacitate. Astăzi ştiinţa a triumfat, ştiinţa este alături de noi, ştiinţa este alături de oameni şi ne-a oferit printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor la cel mai înalt nivel apariţia într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplineşte toate standardele de siguranţă şi de eficacitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

„E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii”

„Ne preocupă în mod deosebit asigurarea unui mediu favorabil vaccinării în condiţii de siguranţă pentru fiecare persoană în parte care doreşte să se vaccineze. În imediata perioadă ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin pentru că vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă medicală, sigură şi eficientă şi rapidă prin care noi putem împreună şi doar împreună să revenim la normalitate.

E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieți omenești”, a mai spus oficialul.

El este de părere că românii vor avea încredere în vaccin și vor renunța la scepticism. „Sunt încrezător că împreună şi numai împreună putem risipi acest virus al neîncrederii şi putem împreună cu toţi colegii din sistemul medical şi cu cetăţenii acestei ţări să facem front comun, să fim solidari, să ne protejăm, familia, prietenii, colegii şi ţaraDoar împreună putem să ieșim din această pandemie și să revenim la o viață normală.”


Accesează: