Evenimentul Zilei > Actualitate > Controale în toată țara. Oamenii legii vizează încălcarea regulilor din starea de alertă
Controale în toată țara. Oamenii legii vizează încălcarea regulilor din starea de alertă

Controale în toată țara. Oamenii legii vizează încălcarea regulilor din starea de alertă

Autoritățile au iești pe teren pentru a efectua verificări amănunțite.

Autoritățile au decis să efectueze controale în această perioadă pentru a vedea modul în care se respectă regulile impuse în starea de alertă generată de pandemia de coronavirus. Astfel, în Bucureşti şi în ţară au avut loc verificări.

Oamenii legii vor să vadă dacă angajații sau clienții operatorilor economici poartă măști sau respectă măsurile de distanțare fizică. În Capitală au fost verificate, sâmbără, 15 mari centre comerciale, după cum au anunțat oficialii Poliției Municipiului București.

Au fost legitimate 83 de persoane și s-au aplicat 22 de sancțiuni pentru lipsa măștilor. Cu o seară înainte, echipe de control au fost în mai multe cluburi și terase din capitală unde au aplicat amenzi de aproape 100.000 de lei. Au fost verificări și la metrou, acolo unde s-au dat şapte amenzi persoanelor care nu respectau regulile. Polițiștii și jandarmii au mers să vadă cum se respectă măsurile de protecție sanitară și pe litoralul românesc.

Au fost luate la puricat unități de turism, cluburi și discoteci. Printre altele, a fost amendat cu 30.000 de lei administratorul unei firme care a organizat un concert de muzică electronică pe o plajă din Năvodari, eveniment la care au participat 300 de persoane.


„Dor de mare”. Amenzi record la cel mai mare festival de muzică electronică de pe litoral

Relaxare, dar cu măsură! Ce amenzi aduce starea de alertă


În condițiile în care numărul de cazuri a crescut, starea de alertă a fost prelungită în această săptămână, miercuri, în urma unei ședințe extraordinare de Guvern.

În continuare, se menține măsura obligativității purtării măștilor în spaţiile publice închise, în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise. Restaurantele rămân în continuare închise.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: