Indignaţi că în urma numeroaselor controale pe litoral, comercianţii continuă să pună în pericol sănătatea turiştilor, inspectorii ANPC acţionaeză împreună cu poliţiştii de la Economic pentru ca sancţiunile să fie şi mai usturătoare. Preşedintele ANPC, Marius Dunca, şi poliţiştii au descins în trei locaţii din Eforie Nord, în apropiere de plaja Belona, unde au găsit carne şi produse din carne, expirate, sau depozitate în condiţii improprii.  „Este o lipsa totală de respect faţă de consumator!”, a comentat Marius Dunca. Peste 200 kilograme de carne au fost confiscate şi au fost aplicate amenzi de peste 40.000 de lei.

Poliţiştii de la Economic, la rândul lor, au întocmit dosare penale pentru evaziune fiscală. Oamenii legii au constatat, printre altele,  la un complex hotelier din Eforie Sud că administratorul nu a înregistrat în evidenţele contabile sumele de bani încasate de la turişti în perioada 4.06-13.08.20015, cu o valoare de peste 70.000 lei. Acelaşi complex comercial ar fi subînchiriat diferite spaţii comerciale, încasând 21.500 de euro, pe care nu i-a declarat-o la organul fiscal teritorial. Alţi doi comercianţi din Eforie Nord sunt cercetaţi penal.