Evenimentul Zilei > Actualitate > CONTRABANDIȘTI de țigări prinși cu FOCURI DE ARMĂ
CONTRABANDIȘTI de țigări prinși cu FOCURI DE ARMĂ

CONTRABANDIȘTI de țigări prinși cu FOCURI DE ARMĂ

Aventuri ca-n filmele americane la granița de vest. S-au tras focuri de armă și s-a pornit în urmărire. Poliţiştii de frontieră au reuşit, marți, să prindă în flagrant trei contrabandişti care transportau o cantitate impresionantă de ţigări din Serbia în România peste fâşia verde.

În jurul orei 7, pe raza localităţii Jamu Mare, au fost observate două maşini care se apropiau de frontieră. Apoi, mai mulţi bărbaţi au început să încarce într-un Mitsubishi mai multe colete aduse de la granite. Poliţiştii de frontieră români au încercat reţinerea suspecţilor, însă cum şoferul autoturismului nu a oprit, agenţii au făcut uz de armamentul din dotare și au tras două focuri. ”În acel moment, persoanele în cauză au abandonat maşina şi au încercat să fugă spre teritoriul statului vecin. În urma acţiunii au fost reţinuţi trei bărbaţi, un cetăţean român şi doi sârbi, care au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, În autoturismul abandonat, cu numere de înmatriculare de Marea Britanie, poliţiştii de frontieră au descoperit 6.500 de pachete cu  ţigarete, marca Marble, de provenienţă sârbească”, se arată în comunicatul celor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara. Poliţiştii de frontieră sârbi au găsit un alt autoturism în care se aflau 7000 de pachete cu ţigarete asemănătoare celor depistate şi confiscate pe teritoriul României.

Ancheta în acest caz a fost preluată de DIICOT. Există infromații că gruparea de contrabandiști era sprijnită de oameni ai legii. Cei doi contrabandişti sârbi au fost aduşi la sediul DIICOT pentru audieri. Ulterior, poliţiştii de frontieră au descins în 11 locaţii din Deta, Jamu Mare şi Timişoara unde efectuează percheziţii la membrii grupării din care făceau parte şi cei trei contrabandiști prinşi în flagrant.