Evenimentul Zilei > Actualitate > Continuă seria morților misterioase în Rusia. Încă un director care avea legături cu Gazprom, a fost găsit mort
Continuă seria morților misterioase în Rusia. Încă un director care avea legături cu Gazprom, a fost găsit mort

Continuă seria morților misterioase în Rusia. Încă un director care avea legături cu Gazprom, a fost găsit mort

În Rusia, continuă seria de decese misterioase ale unor manageri de top. Cadavrul directorului contractorului Gazprom, Iuri Voronov, a fost găsit cu o rană de glonț în cap.

Cadavrul directorului unei companii contractante a Gazprom, Iuri Voronov (61 de ani), a fost găsit într-o cabană de elită din satul Morskie Terrasy, din regiunea Leningrad. Aceasta este a șasea moarte inexplicabilă a unor manageri de rang înalt din Rusia de la începutul anului, potrivit agenției Nexta. Aproape toți au avut legătură cu Gazprom.

Se pare că bărbatul a fost împușcat în cap. El a fost găsit în piscină, iar un pistol se afla în apropierea lui. Voronov a fost fondatorul și directorul general al companiei de transport și logistică Astra-Shipping, care, în special, a fost angajată în lucrări contractuale pentru Gazprom în Arctica.

Soția acestuia a declarat că bărbatul a părăsit orașul la 1 iulie. Înainte de a pleca, a abuzat de băuturi alcoolice. Femeia a sugerat că acest lucru s-ar putea datora pierderii unei sume mari de bani sau unei certuri cu partenerii.

Experții criminaliști au stabilit că Voronov a murit între miezul nopții și cinci dimineața. Potrivit înregistrărilor video, cu excepția bărbatului, nimeni nu a mai vizitat cabana de la sosirea sa.

Nu este primul caz de acest fel

Alexander Tyulakov, în vârstă de 61 de ani și un oficial de rang înalt din domeniul financiar și al securității Gazprom, a fost găsit spânzurat în casa lui, în complexul exclusiv Leninsky, potrivit MailOnline.

Anchetatorii au spus atunci că acesta s-a sinucis, dar reporterii locali au precizat că trupul său a arătat semne de bătaie, sugerând că spânzurarea a fost înscenată.

Cu trei săptămâni mai devreme, în același complex de locuințe, Leonid Shulman, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit înjunghiat în baie.