Evenimentul Zilei > Justitie > Continuă războiul magistraților. Procurorul General cere sesizarea CCR pe legile Justiției
Continuă războiul magistraților. Procurorul General cere sesizarea CCR pe legile Justiției

Continuă războiul magistraților. Procurorul General cere sesizarea CCR pe legile Justiției

Augustin Lazăr, Procurorul General al României, a solicitat Consilului Superior al Magistraturii să verifice dacă este necesară sesizarea Curții Constituționale pe tema Ordonanței 7, care se referă la legile Justiției. Lazăr atrage atenția asupra posibilității existenței unui conflict de natură constituțională între Guvern și Parlament.

”În cursul zilei de astăzi, 8 martie 2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, în temeiul art. 146 lit. e din Constituția României, a transmis o solicitare Consiliului Superior al Magistraturii de a analiza posibilitatea sesizării Curții Constituționale în vederea soluționării conflictului juridic de natură constituțională între Guvernul României, pe de o parte, Parlamentul României, Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Public, pe de altă parte, conflict determinat de modalitatea în care Guvernul și-a exercitat atribuția de legiuitor delegat în materia ”legilor justiției”, se arată în comunicatul Parchetului General, preluat de pe newsteam.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: