Evenimentul Zilei > Sport > Contestat la naţională, Mirel Rădoi e dorit în Arabia Saudită
Contestat la naţională, Mirel Rădoi e dorit în Arabia Saudită

Contestat la naţională, Mirel Rădoi e dorit în Arabia Saudită

Chiar dacă e tot mai contestat în ţară, pentru rezultatele nefaste obţinute de tricolori în startul campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 2022, Mirel Rădoi nu duce lipsă de oferte. Potrivit presei din Arabia Saudită, tânărul selecţioner e dorit de campioana Al Hilal.

Mirel Rădoi pare să îşi dorească să îşi continue mandatul de la echipa naţională, dar are le îndemână şi o variantă de rezervă. Jurnaliştii arabi scriu că Al Hilal caută un antrenor care să-i conducă de pe margine pe alb – albaştri, în sezonul 2021 – 2022, iar tânărul tehnician în vârstă de 39 de ani este văzut drept cea mai bună soluţie.

„Oficialii clubului saudit continuă eforturile lor pentru găsirea unui antrenor străin, care să preia conducerea echipei în sezonul viitor. Favorit este actualul selecţioner al naţionalei României şi fost jucător al lui Al Hilal, Mirel Rădoi” a titrat publicaţia Kora.

Rădoi concurează cu mai mulţi candidaţi

Şefii grupării din Riad au început deja să tatoneze terenul, înainte de a adopta o decizie finală şi au întocmit o listă cu mai mulţi posibili pretendenţi. Conform ziariştilor din Arabia Saudită, Mirel Rădoi are parte de o largă susţinere în Consiliul Administrativ al lui Al Hilal.

„Pe lista conducerii lui Al Hilal se află mai multe nume, dar Mirel Rădoi pare să aibă parte de cea mai mare susţinere. Acesta se confruntă cu tot mai mari critici din partea presei din România, care solicită debarcarea sa de la cârma primei reprezentative” au mai dezvăluit cei de la Kora.

Al Hilal a revenit pe primul loc, după despărţirea de Răzvan Lucescu

După un sezon excelent, în care a cucerit nu mai puţin de trei trofee  (Liga Campionilor Asiei, campionatul şi Cupa Regelui), Al Hilal s-a despărţit la mijlocul lunii februarie, de Răzvan Lucescu, din cauza căderii abrupte din clasament.

Deşi înlocuitorul interimar al acestuia, brazilianul Rogerio Micale, a readus trupa din Riad pe prima treaptă a podiumului, şefii lui Al Hilal urmăresc totuşi cu insistenţă să bată palma cu un alt tehnician. Iniţial, printre numele vehiculate de presa din Regat s-a numărat şi Cosmin Olăroiu, rămas liber de contract, în urma „divorţului” cu chinezii de la Jiangsu Suning.

„Al Hilal l-a demis pe Răzvan Lucescu din funcţia de antrenor, din cauza rezultatelor slabe şi l-a însărcinat pe brazilianul Micale să devină antrenor interimar până la sfârşitul campionatului” au mai scris jurnaliştii arabi.