Consumul de cafea și statul îndelungat pe scaun. Ce spun ultimele studii

Consumul de cafea și statul îndelungat pe scaun. Ce spun ultimele studiiCafea. Sursa foto: Pixabay

Consumul de cafea este benefic pentru majoritatea oamenilor, cu excepția celor care suferă de boli cardiace. Un nou studiu arată că oamenii care stau prea mult pe scaun la birou, consumul de cafea îi ajută să scape de efectele negative ale sedentarismului.

Consumul de cafea, benefic pentru cei care stau prea mult pe scaun

Consumul de cafea în exces nu este recomandat de medici, dar o cantitate moderată consumată în fiecare zi este benefică mai ales pentru oamenii care au muncă de birou sau sunt de felul lor mai comozi. Este știut faptul că oamenii care nu fac mișcare au probleme de sănătate cu cât avansează în vârstă.

Cercetătorii de la Universitatea Soochow din China afirmă că descoperirea lor arată cât de benefică este cafeaua și cum reduce riscul de deces în cazul celor care stau ore întregi pe scaun la birou sau acasă pe canapea.

Consumul de cafea nu trebuie să fie în cantități mari, cercetătorii spun că este suficient o cană normală de cafea pe zi pentru a te ține departe de problemele de sănătate.

Cafea, Cappuccino, Latte, EspressoConsumul de cafea, benefic pentru cei care stau prea mult pe scaun. Sursa foto: Pixabay

Studiul arată că o cană de cafea te ține departe de riscul unor boli, inclusiv cancer

Cercetătorii au efectuat un studiu pe un număr destul de mare de persoane, mai exact 10 000. Rezultatele studiului arătat că „cei care beau cafea zilnic pot fi protejați de boli din cauza șederii timp de șase sau mai multe ore pe zi”. Mai exact, sedentarii care beau cafea zilnic sunt de 1,58 ori mai puțin predispuși să moară din diverse cauze.

Cafea, Revistă, Ziar, Citit, CitindConsumul de cafea, benefic pentru cei care stau prea mult pe scaun. Sursa foto: Pixabay

Studiul mai arată că dintre toți oamenii care au participat la studiu, în pericol se aflau doar cei care stăteau peste opt ore pe scaun la birou. Mai mult, cercetătorii spun că această categorie de oameni au un risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare, în comparație cu cei care stăteau mai puțin pe scaun pe parcursul unei zile.

Așadar, cafeaua este indicată mai ales pentru cei care au o muncă statică. Și nu e totul, cafeaua ne poate tine departe de bolile de creier, cum ar fi Parkinson. De asemenea, s-a constatat că nivelul mare de cafeină din sânge reduce riscul de diabet de tip 2, se arată în studiul publicat de sciencealert.com.