

"Starea pacientului este stabilă. Investigăm problema cerebrală şi aşteptăm să-l echilibrăm. Vom face un examen analogic să aflăm dacă a fost un accident cerebral. Starea coronărilor este gravă. Arterele care hrănesc inima sunt obturate 90%. Muşchiul strânge vasul şi îl comprimă. Este posibil să fie nevoie de o intervenţie chirurgicală. Mâine vom repeta investigaţiile. Va trebui operat, în principiu. Vorbeşte, dar dificil. S-a îmbunătăţit calitatea vorbirii de la Argeş până aici. Este vorba de o boală de metabolism care i-a provocat hipertensiunea şi stresul.La bază e o boală cronică care a suferit un puseu acut. Ar putea fi tratat şi în penitenciar."
O mită în valoare de peste 60.000 de lei
Potrivit unor surse judiciare, citate de mediafax.ro, Nicolescu este acuzat de procurorii DNA de trei infracţiuni de luare de mită în formă continuată, fiind vorba despre o sumă totală de peste 60.000 de lei, primită de la omul de afaceri Cornel Penescu. Pentru aceşti bani, şeful CJ Argeş ar fi urmat să îl favorizeze pe Penescu în privinţa unor contracte legate de societatea acestuia, Pic.
De asemenea, preşedintele CJ Argeş este cercetat de procurorii DNA şi pentru fraudarea unor fonduri europene, în valoare de aproximativ 900.000 de uro, precum şi pentru tentativă de abuz în serviciu.
Proces împotriva guvernului
Pe de altă parte, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) va da în judecată guvernul, pe şeful DNA Daniel Morar şi pe procurorul general Laura Condruţa Kovesi pentru abuz în serviciu în cazul reţinerii preşedintelui CJ Argeş, Constantin Niculescu.
Secretarul genral al UNCJR, Nicuşor Constantinescu, a anunţat astăzi la Constanţa că decizia a fost luată cu majortatea voturilor preşedinţilor de consililii judeţene din ţară.
"Inclusiv cei de la PDL, unii au fost de acord, unii nu, însă majoritatea aşa a votat. Arestarea lui Niculescu este cusută cu aţă albă pentru că e acuzat de luare de mită într-un dosar vechi de peste cinci ani. De ce nu l-au trimis în instanţă acum 5 ani de zile?", afirmă Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa.
UNCJR are în componenţă 16 preşedinţi de consilii judeţene PSD, 13 de la PDL, 5 de la PNL, 5 de la UDMR şi unul de la forumul german.
Biroul său, percheziţionat de DNA
Procurorii DNA Piteşti au descins, ieri dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean Argeş şi au percheziţionat biroul acestuia.
Lucrătorii anticorupţie au început percheziţiile la ora 7.30 , iar la acţiune a luat parte avocatul preşedintelui CJ. Din informaţiile furnizate de avocatul Ion Rotaru, se pare că percheziţia are legătură cu nişte fonduri pe care Consiliul Judeţean le-ar fi alocat Episcopiei Argeşului şi Muscelului.
„Este vorba de un dosar din anul 2009, din câte cunosc eu. În acest dosar s-au mai ridicat documente şi s-au mai dat declaraţii. Acum s-a dispus o nouă percheziţie. Eu nu găsesc justificare, atâta timp cât Consiliul Judeţean a răspuns, în sensul că le-a pus la dispoziţie actele solicitate. În acest moment nu cred ca se pot găsi alte documente. Este vorba de alocarea unor fonduri către Episcopie şi nu aş putea spune o sumă în acest moment”, a declarat avocatul preşedintelui CJ Argeş.
Astăzi, Nicolescu a fost aşteptat în faţa tribunalului de câteva zeci de susţinători:
<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" src="http://www.youtube.com/embed/mf7aSBuFGBY" width="610" frameborder="0" height="390"></iframe>
Nicolescu, pe 26 ianuarie, la DNA:
<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="610" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/VpvGkVLRt1w" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>