Evenimentul Zilei > Actualitate > Constanța a intrat în scenariul roșu. Alte 11 localități din județ sunt în aceeași situație
Constanța a intrat în scenariul roșu. Alte 11 localități din județ sunt în aceeași situație

Constanța a intrat în scenariul roșu. Alte 11 localități din județ sunt în aceeași situație

Constanța a intrat sâmbătă, 25 septembrie, în scenariul roșu, după ce rata de infectare a ajuns la 3, 16 la mia de locuitori. Prin urmare, se impun o serie de restricții.

Potrivit ultimelor date, alte 11 localități din județul Constanța sunt în scenariul roșu. Este vorba de Medgidia – 3,33 la mie, orașul Ovidiu – 3,05 la mie, orașul Techirghiol – 3,95 la mie, Adamclisi – 5,91 la mie, Chirnogeni – 4,68 la mie, Costinești – 4,61 la mie, Cuza Vodă – 4,05 la mie, Ghindărești – 3,01 la mie, Independența – 4,82 la mie, Topalu – 3,5 la mie, Tortoman – 3,72 la mie.

Reguli impuse în scenariul roșu

-este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.

-este permisă desfășurarea orelor de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

-în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie, doar pentru cei vaccinați sau care au rezultatul negativ al testuluiCOVID sau care au trecut prin boală.

-intrarea la cinematografe, spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, doar pentru cei vaccinați sau care au rezultatul negativ al testului COVID sau care au trecut prin boală.

-organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori, doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

-se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, doar pentru cei vaccinați sau care au rezultatul negativ al testului COVID sau care au trecut prin boală.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: