Întrebarea mea inițială, scrie jurnalistul, pentru o sursă serioasă de la Paris, jurista Valerie Bugault, a fost despre legăturile periculoase dintre Macron și Big Pharma și mai ales despre misterioasa „dispariție” – mai probabil un furt – a tuturor stocurilor de clorochine aflate în posesia francezilor.

Un profesorul respectat, Christian Perronne, a vorbit despre furtul respectiv la un canal TV din Franța: „Farmacia centrală a spitalelor a anunțat astăzi că se confruntă cu o dispariţie totală a stocurilor… au fost prădate”.

Profesorul francez Didier Raoult, biolog și profesor de microbiologie, specializat în boli infecțioase și director al Institutului de infecții IHU Mediterranee, Marsilia, Franța, a făcut parte dintr-un studiu clinic în care hidroxiclorochina și azitromicina vindecau 90% din cazurile de Covid-19 dacă erau testate foarte devreme. (Testarea timpurie și masivă se află în centrul strategiei de succes a Coreei de Sud.)

Raoult se opune blocării totale, fiind în favoarea testării masive (care, pe lângă Coreea de Sud, a avut succes în Singapore, Taiwan și Vietnam).

Clorochina costă un euro zece pastile. Dar există problema:Big Pharma ar prefera mai degrabă o soluție mult mai profitabilă. Deocamdată, Sanofi spune că se „pregătește activ” pentru a produce cloroquina, dar că poate dura „săptămâni” și nu există nicio mențiune despre prețuri, subliniază Pepe Escobar.

Iată cronologia:

– Pe 13 ianuarie, Agnes Buzyn, încă ministrul Sănătății al Franței, clasifică clorochina drept „substanță otrăvitoare”, de acum încolo, disponibilă doar pe bază de rețetă. O mișcare uluitoare, având în vedere că a fost vândută de pe raft în Franța de jumătate de secol.

-Pe 16 martie, guvernul Macron ordonă blocarea parțială.

– Pe 17 martie, Agnes Buzyn spune că a aflat că răspândirea Covid-19 va fi un tsunami major, pentru care sistemul de sănătate francez nu are nicio soluție. De asemenea, ea spune că a înțeles că alegerile pentru primaria de la Paris „nu vor avea loc” și că, în cele din urmă, a fost „o mascaradă”.

– Ceea ce nu spune ea este că nu a ieșit în public la vremea în care a fost solicitată, deoarece întregul accent politic al mașinii politice Macron a fost acela de a câștiga „mascarada”. Primul tur al alegerilor nu a însemnat nimic, pe măsură ce Covid-19 avansa. A doua rundă a fost amânată la nesfârșit.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE