Evenimentul Zilei > Economie > ”Regii asfaltului”, în vizorul autorităților
”Regii asfaltului”, în vizorul autorităților

”Regii asfaltului”, în vizorul autorităților

Consiliul Concurenței a demarat trei investigații noi privind companiile din domeniul asfaltărilor, a declarat președintele instituției, Bogdan Chirițoiu, citat de Agerpres.

Două dintre plângerile care au stat la baza acestor investigații au fost depuse de Agenția Națională de Reglementare și Monitorizare a Achizițiilor Publice (ANRMAP).

Potrivit lui Chirițoiu, sesizările primite până acum de instituția pe care o conduce arată buna intenție a autorităților contractante.

”O parte dintre sesizările primite sunt relevante şi sunt depuse de autorităţile contractante, ceea ce arată că există bună-credinţă, iar acestea doresc să îşi deruleze proiectele corect”, a afirmat președintele Consiliului Concurenței.

Nu este prima dată când Consiliul suspectează nereguli în activitatea firmelor de asfaltare. În februarie, au fost efectuate inspecții inopinate la 11 firme, suspectate că aveau înțelegeri prin care își împărțeau contractele cu statul, acționând ca un cartel în cadrul licitațiilor publice realizate de autorități.