Evenimentul Zilei > Actualitate > Conferinţa PSD din Parlamentul European. Zgonea: Reding a avut un discurs nuanţat
Conferinţa PSD din Parlamentul European. Zgonea: Reding a avut un discurs nuanţat

Conferinţa PSD din Parlamentul European. Zgonea: Reding a avut un discurs nuanţat

La puţin timp de la dezbaterea din Parlamentul European privind situaţia din România la care nu au asistat, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea au susţinut o conferinţă de presă, împreună cu europarlamentarii PSD, Cătălin Ivan şi Corina Creţu. În acelaşi ton cu discursul politizat pe care îl au în ţară, cei patru au continuat şirul atacurilor la adresa PDL şi PPE.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a avut propria interpretare asupra discursului comisarului european pentru justiţie, Viviane Reding din Parlament apreciind că "dna. Reding s-a convins că suspendarea lui Traian Băsescu a fost un proces onorabil".
În plus, acesta a ţinut să apere deciziile USL din ultimele 90 de zile, pe care le-a apreciat ca fiind " ferme şi legitime pentru că mai mult de 7,4 milioane de români au spus da la referendum".
"Urmăresc ca Parlamentul şi guvernul să conlucreze în perioada următoare. (…) În următoarea perioadă ne concentrăm asupra economiei României", a mai promis Zgonea.
Dan Şova, analiză de discurs
Din perspectiva lui Dan Şova, dezbaterea din PE a marcat " o înfrângere usturătoare a PDL şi PPE ", ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul apreciind că s-a înregistrat "o participare foarte slabă a colegiilor PPE din Parlament".

 Analizând discursurile deputaţilor din PPE, Şova a apreciat că acestea au fost neconvingătoare, în timp ce colegii din USL, Corina Creţu, Norica Nicolai şi Cătălin Ivan l-au convins că " au avut intervenţii foarte bune".
"Personalităţi foarte importante au avut poziţii extraordinare de solidaritate, cu poporul român, îmi pare rău să remarc că doi oameni, mă refer la dl. Preda şi dna. Macovei au putut avea niste prestaţii neconvingătoare care nu sunt pe măsura calităţii pe care o au. Dl. Preda vrea să ne împiedice să facem pas privind aderarea la Schengen", a mai spus Dan Şova, în cadrul conferinţei de presă.
Acesta a adăugat că " i-a fost ruşine pentru Monica Macovei care a venit cu discursul de dinainte de referendum", dar şi pentru Daniel Morar "când a spus că 15% din voturi sunt furate".
 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News