Conducerea Tarom, trasă la răspundere pentru modul în care gestionează bugetul

Conducerea Tarom, trasă la răspundere pentru modul în care gestionează bugetul Tarom. Sursa foto: Pixabay

București. Tensiunile legate de protestul piloților Tarom nu s-au încheiat. În urmă cu puțin timp, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a trimis o scrisoare deschisă către conducerea companiei aeriene. Astfel, Consiliul de Administrație al Tarom este tras la răspundere vizavi de modul în care a gestionat bugetul

FACIAS, scrisoare deschisă către conducerea Tarom

În urma acțiunii angajaților Tarom, peste 2. 000 de pasageri au fost amendați. Numeroase zboruri au fost anulate, iar oamenii s-au văzut nevoiți să petreacă multe ore în aeroport.

Cei 29 de piloți ai companiei aeriene s-au arătat nemulțumiți de condițiile de muncă, dar și de salarii. Astfel, aceștia s-au declarat inapți pentru zbor și au rămas la sol.

Acuzații către reprezentanții companiei aeriene

Chiar dacă protestul s-a încheiat, cei de la FACIAS au decis să ceară explicații legate de bugetul Tarom. În urma cererii, reprezentanții companiei aeriene trebuie să ofere detalii legate de investițiile din ultimii ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform celor de la FACIAS, în urmă cu trei ani, în conturile Tarom au intrat 95,3 milioane de euro. Banii urmau să fie folosiți pentru reînnoirea flotei, acțiune care ar fi trebuit să ducă la diminuarea costurilor.

 „Utilizarea acestor fonduri trebuie să fie transparentă și justificată, dar românii nu știu nimic despre asta. De ce trebuie să știm? Pentru că această finanțare s-a făcut din banii noștri!”, arată reprezentanții FACIAS.

pasageri, Tarom, protest

Pasageri aeroport Sursa foto, Captura video

Scrisoare deschisă către Tarom

În baza Legii nr. 544 privind liberul acces la informațiile de interes public, conducerea companiei este chemată să ofere detalii legate de buget. De asemenea, FACIAS cere informații legate de datoriile șterse ale transportatorului aerian.

În scrisoare deschisă, reprezentanții Fundației pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor spun că acțiunea piloților ar fi dus la pierderi de 2,4 milioane de euro.

„Această situație este inadmisibilă și ridică serioase semne de întrebare cu privire la managementul și eficiența operațională a companiei. Își permite o companie aflată într-o astfel de situație financiară ingrată o pierdere de 2.4 milioane de euro pe zi? Care sunt măsurile pe care le-ați luat să preîntâmpinați această situație?”, arată FACIAS.

Reprezentanții fundației îndeamnă conducerea companiei să prezinte un plan de acțiune, care ar trebui să preîntâmpine situațiile de acest gen. Totodată, celor din Consiliul de Administrație li se cere să își asume toate aspectele ce țin de gestionarea fondurilor și eficiența operațională.