Artista Jane Marczweski, în vârstă de 30 de ani, originară din Ohio, SUA, a cucerit scena Americanii au Talent 2021. Momentele create de Jane, pe numele ei de scenă Nightbirde, au fost unele dintre cele mai emoționante din întreaga istorie a show-ului. Simon Cowell, considerat a fi cel mai dur dintre toți jurații, a fost pe deplin mișcat de talentul femeii și i-a oferit Golden Buzz.

Nightbirde are 2% șanse la viață

Artista în vârstă de 30 de ani are doar 2% șanse de supraviețuire, dar este optimistă. „2% nu înseamnă 0%”, a spus Nightbirde. Ea suferă de „o formă de cancer” care s-a extins la plămâni, coloana vertebrală și ficat, potrivit decalrațiilor din cadrul show-ului. Dezvăluirile au fost făcute după ce unul dintre jurați a întrebat-o pe concurentă cu ce se ocupă, iar ea le-a răspuns că nu mai lucrează de câțiva ani de zile.

Artista le-a spus juraților – Simon Cowell, Sofia Vergara, Heidi Klum, Howie Mandel – că „este important ca oamenii să știe că ea înseamnă mult mai mult decât o boală”.

Nightbirde a emoționat și jurații, dar și publicul, după ce a interpretat propria melodie – „It’s Okay”, care aduce în atenția audienței momentele prin care a trecut în ultimul an de zile.

„O șansă de supraviețuire de 2% înseamnă ceva și mi-aș dori ca oamenii să știe cât de minunat e acest lucru”, a spus artista.

Simon Cowell i-a dat Golden Buzz

„Momentul pe care ai reușit să-l creezi aici a fost cel mai autentic din tot sezonul”, a spus Mandel.

Interpretarea artistei a făcut-o pe Sofia Vergara să plângă, iar Heidi Klum a spus că momentul i-a făcut „pielea de găină”.

„Ai o voce uluitoare, absolut uluitoare. Sunt total de acord cu ce a spus Howie legat de autenticitate. Cântecul tău a avut ceva special. (…) Însă au fost câțiva concurenți impresionanți anul acesta, aici, și nu îți voi da un da. Îți voi da altceva”, a spus Cowell, după care a apăsat Golden Buzzerul, cu care concurenta ajunge direct în finală.