Evenimentul Zilei > Politica > Concluziile Corpului de Control cu privire la achiziția de BMW-uri pentru Poliție: Licitația a fost corectă. Bode, despre afirmațiile lui Drulă: Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns
Concluziile Corpului de Control cu privire la achiziția de BMW-uri pentru Poliție: Licitația a fost corectă. Bode, despre afirmațiile lui Drulă: Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns

Concluziile Corpului de Control cu privire la achiziția de BMW-uri pentru Poliție: Licitația a fost corectă. Bode, despre afirmațiile lui Drulă: Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns

Ministrul de Interne Lucia Bode a prezentat concluziile Corpului de Control care a stabilit că licitația pentru achiziția BMW-urilor a fost corectă. El a mai spus că afirmațiile lui Cătălin Drulă au avut scopul să dezinformeze și îl acuză pe acesta de amatorism.

Ministrul de Interne i-a dat replica liderului USR Cătălin Drulă care a lansat acuzații cu privire la achiziționarea a 600 de automobile BMW de către Poliția Română. Lucian Bode a prezentat conlcuziile corpului de control care arată că licitația a fost una corectă, dar a prezentat și contractul de achiziție care a fost semnat de Cătălin Drulă, la vremea respectivă Ministru al Trasporturilor.

Acuzațiile lui Drulă

Liderul USR Cătălin Drulă a criticat dur licitația privind achiziționarea celor 600 de automobile BMW și a spus că specificațiile tehnice au eliminat din cursă orice alt producător.

„Poliția Română cumpără 600 de BMW 320ix de la compania prietenului președintelui Klaus Iohannis, cu fonduri europene. Specificațiile absurde ale licitației (de exemplu, cutie de viteze cu minimum 8 trepte) asigură că nici o marcă concurentă nu poate concura la nivelul prețului. O singură ofertă primită. Ofertanții au solicitat modificări ale specificațiilor tehnice absurde privind cutia de viteze. Autoritatea contractantă a refuzat. Licitația a fost gestionată de Ministerul de Interne, care este condus de secretarul general al partidului președintelui, Lucian Bode”, a scris Cătălin Drulă într-un mesaj pe Twitter.

Licitație corectă

Corpul de Cotrol al MAI a făcut verificări cu privirela acest contract și a ajuns la concluzia că licitația a fost una corectă. „Corpul de Control al MAI a constatat următoarele. Necesitatea achiziției este una reală și evidentă. Poliția Rutieră are nevoie imperativă de mijloace performante pentru atingerea obiectivului național de reducere a numărului de victime ale accidentelor rutiere. Toată documentația tehnică a fost întocmită, analizată și agreată de către structurile de specialitate ale MAI, ale Ministerului Transporturilor, primind totodată și girul unui evaluator extern al Băncii Europene de Investiții.

Întregul proces de achiziție publică s-a derulat de către autoritatea contractantă, IGPR, cu respectarea principiilor de obiectivitate, transparență și legalitate, trecând prin toate filtrele instituționale. Îmi pare rău că unii vor fi dezamăgiți, dar licitația este corectă“, a declarat Lucian Bode, într-o conferință de presă.

Doar dezinformare

Ministrul de Interne l-a acuzat pe Cătălin Drulă de dezinformare și a prezentat mai multe documente în acest sens. Potrivit lui Lucian Bode, în 25 mai 2021 a a fost aprobată cerearea de finanțare, inclusiv fișa cu detaliile tehnice. Toate aceste documente au fost semnate de Ministerul Transporturilor în fruntea căruia se afla atunci Cătălin Drulă.

Lucian Bode a mai adeclarat că la vremea respectivă, Ministerul Transporturilor a și dat un contract de presă prin care anunța semnarea contractului.

„Putem vorbi mult de ipocrizie, rea voință sau pierderi de memorie. Domnul Drulă a făcut afirmații grave, calomnioase. Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns. El cere DNA să se autosesizeze. Noi ce să înțelegem, după ce am văzut documentele semnate de dânsul, că se autodenunță?.

Noi putem la dispoziție autorităților toate documentele necesare. Eu nu mai am nicio așteptare. Pun această gafă pe seama amatorismului și a lipsei de experiență politică, care l-a făcut să cadă în ridicol în fața propriului partid și a propriul electorat“, a mai spus Lucian Bode.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: