Evenimentul Zilei > Social > Concert pascal cu Adrian Naidin, la Palatul Suţu
Concert pascal cu Adrian Naidin, la Palatul Suţu

Concert pascal cu Adrian Naidin, la Palatul Suţu

Muzeul Municipiului Bucureşti organizează sâmbătă 4 aprilie, de la ora 20:00, o seară muzicală, dedicată sărbătorii pascale, alături de Adrian Naidin.

„Va fi o seară de poveste, o introducere în lumea tradiţiilor prin intermediul unei abordări moderne ale melodiilor vechi, un moment de linişte sufletească şi contemplare a spiritului românesc la care ne invită artistul Adrian Naidin şi violoncelul său!”, ne îmbie organizatorii.

Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduţa”, la clasa prof. Gabriela Todor şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Secţia Violoncel şi Muzică de Cameră. S-a perfecţionat ulterior cu cel supranumit „Paganini al violoncelului”, Mischa Maisky.
A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 şi 2003 a colaborat cu Teatrul Naţional Bucureşti pentru muzică de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Naţionale Radio, din Bucureşti. Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului „The Necessary Death of Charlie Countryman” (un proiect al americanului Shia LaBeouf), Adrian Naidin compune, interpretează şi reinterpretează muzică de jazz, clasică şi folclor. Intrarea în poveste este liberă.