Evenimentul Zilei > Actualitate > Comuna Dumitra. Dealerul satului a fost prins cu 17 kg de marijuana! Speriat, traficantul a spus tot la DIICOT
Comuna Dumitra. Dealerul satului a fost prins cu 17 kg de marijuana! Speriat, traficantul a spus tot la DIICOT

Comuna Dumitra. Dealerul satului a fost prins cu 17 kg de marijuana! Speriat, traficantul a spus tot la DIICOT

Un bărbat din Leșu a introdus în țară peste 17 kg de cannabis. Polițiștii au intrat pe fir și l-a prins într-o comună din Bistrița-Năsăud.

„La data de 4 februarie, polițiștii de combatere a criminalităţii organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de introducere în ţară de droguri de risc.”

Dealerul a spus de unde s-a aprovizionat

„Astfel, ieri, pe raza comunei Dumitra, polițiștii au oprit în trafic un microbuz care aparține unei firmei de transport internațional de persoane. În urma controalelor efectuate, în bagajul unui bărbat de 45 de ani din Leșu a fost descoperite 11 pachete care conțineau o substanță vegetală de culoare verde-oliv. În urma analizelor de laborator, a rezultat faptul că este vorba de cantitatea de 17,22 kg de canabis.

Cinci persoane care se aflau în microbuz au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud pentru audieri. Totodată, polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere, emis pe numele unui bistrițean în vârstă de 36 de ani, bănuit, de asemenea, de comiterea infracțiunii de introducere în țară de droguri de risc.

În urma audierilor, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi bărbați, de 45 și 36 de ani, cercetați pentru infracțiunea de introducere în ţară de droguri de risc și complicitate la  introducere în ţară de droguri de risc. În cursul zilei de astăzi, aceștia vor fi prezentați Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”, anunță DIICOT printr-un comunicat oficial.

DIICOT a precizat că ”la data de 02.02.2020, inculpatul B.M.M., în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, i-a predat inculpatului D.L. mai multe pachete vidate și înfoliate, ce conțineau o substanță vegetală de culoare verde-olive, pentru a le transporta pe teritoriul României. La data de 04.02.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița-Năsăud au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului D.L., în vârstă de 45 de ani, după ce acesta a sosit din Spania, în timp ce se îndrepta către orașul Năsăud pentru a preda coletul inculpatului B.M.M., în vârstă de 36 de ani. Cu această ocazie, în bagajul inculpatului D.L., au fost găsite 11 pachete ce conțineau o cantitate de 17,22 kilograme de cannabis”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: