Evenimentul Zilei > EVZ Special > Complot pentru destabilizarea Republicii Moldova? Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, acuzat că apelează la lumea interlopă
Complot pentru destabilizarea Republicii Moldova? Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, acuzat că apelează la lumea interlopă

Complot pentru destabilizarea Republicii Moldova? Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, acuzat că apelează la lumea interlopă

Unui interlop din Federația Rusă i s-a permis să intre în Republica Moldova, în ciuda faptului că Poliția de Frontieră a fost avertizată de Interpolul rusesc să nu-i permită accesul.

Acuzațiile au fost făcute de către deputatul Partidului Acțiune și solidaritate, Radu Marian. Acesta face trimitere la o investigație care se referă la conexiunile dintre Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și lumea interlopă.

Comuniștii și socialiștii pro-ruși apelează la lumea interlopă?

„Portalul WatchDog.md a publicat o investigație în care se arată că la Chișinău a sosit Vladimir Kulibaba, un asociat al interlopului Grigore Caramalac. Kulibaba a venit la Chișinău pentru a se implica în așa-numita Platformă civică „Uniunea Populară”, care organizează acțiuni de susținere a socialiștilor și comuniștilor în actuala campanie electorală”, susține Radu Marian.

Ce jocuri face Poliția de Frontieră?

Investigația realizată de WatchDog susține că biroul Interpol de la Moscova a trimis o informație către poliția de la Chișinău prin care a avertizat autoritățile moldovenești că interlopul Vladimir Kulibaba este sub monitorizare, recomandând să-i fie interzisă intrarea în Republica Moldova. Totuși, Poliția de Frontieră de la Chișinău „a ignorat recomandările omologilor ruși, a admis un risc pentru securitatea statului și permis acestuia să intre în Moldova”.
Potrivit parlamentarului, Kulibaba ar fi învinuit în Rusia de organizarea unui omor. De asemenea, acesta ar fi fost dat în căutare internațională de mai multe state.

Deputatul Radu Marian spune că a făcut demersurile necesare pentru a primi explicații de la conducerea Poliției de Frontieră , scrie Realitatea.md.

„Am trimis astăzi un demers către MAI și Poliția de Frontieră prin care am solicitat să explice de ce recomandarea Interpol a fost ignorată. În cazul în care riscurile se confirmă, am solicitat inițierea acțiunilor de expulzare imediată din țară a individului respectiv”, anunță Marian.

Se repetă scenariul cde la prezidențiale?

Jurnaliștii de la Chișinău susțin că se încearcă o manevră similară cu cea de la sfîrșitul anului trecut. Atunci, un apropiat al interlopului Grigore Caramalac a fost trimis la Chișinău pentru „a organiza pretinse destabilizări în masă” după alegerile prezidențiale care au avut loc în luna noiembrie. Acesta a fost reținut atunci în Ucraina și extrădat Moldovei, fiind acuzat de mai multe crime, însă „justiția” din Moldova l-a achitat și l-a eliberat, scrie site-ul paranteze.md. 

Cine este interlopul Grigore Caramalac

Grigore Caramalac pare a fi „creierul” acestui complot. Caramalac, alias Bulgaru, este cel care a comandat asasinarea controversatului oligarh Vlad Plahotniuc. Bulgaru este, de altfel, un nume consacrat în lumea interlopă și este pe listele de căutare internaţională ale Interpolului încă în 1998.El este învinuit de un şir de infracţiuni grave şi deosebit de grave comise la sfârşitul anilor 90 şi până în 2001.
În Republica Moldova, „Bulgaru” a condus o grupare criminală care ar fi comis mai multe omoruri, jafuri şi acte de banditism.

 

 

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: