Pun Pariu pe Talent”, competiția dezvoltată de un grup de liceeni și studenți sub egida „Evenimentul Zilei”, a creat isterie în rândul liceenilor încă de la startul dat în urmă cu doi ani. Anul acesta, noi provocări îi așteaptă pe concurenți.

Etapă online de selecție

Concursul se va desfășura ca și în anii trecuți, în trei etape: preselecții, semifinale și finale.

Noutatea din această ediție o reprezintă maniera în care aceste trei etape se vor desfășura.

Dacă în edițiile trecute organizatorii mergeau în cele mai bune licee bucureștene pentru a selecta cei mai talentați concurenți, anul acesta preselecțiile se vor desfășura în șapte etape, în șase licee bucureștene, dar și o etapă online pentru toată țara.

Noua regulă va oferi tuturor elevilor din București, indiferent de liceul la care învață, posibilitatea de a participa la una din cele șase preselecții organizate în șase licee bucureștene, având de asemenea posibilitatea să își aleagă preselecția la care vor să participe.

Elevii care vor fi selectați în etapa preselecțiilor de către tinerii organizatori, vor merge în etapa semifinalelor, unde vor da peste un juriu format din profesioniști.

Și la acest nivel intervine o noutate: vor fi organizate trei semifinale, față de edițiile anterioare când elevii s-au confruntat în cinci semifinale.

Format nou pentru concurență mai mare

Organizatorii spun că au convenit la modificarea formatului pentru a crește concurența: „Faptul că organizăm preselecții la care pot veni toți elevii, inclusiv etapa online pentru cei din provincie va aduce cu siguranță alături de noi cei mai talentați tineri. Organizarea a trei semifinale va crește concurența, astfel elevii vor fi mai motivați să ajungă în marea finală pentru că, și anul acesta, miza este mare”, a declarat Andrei Poroșanu, organizator.

Etapa online prezintă și ea o noutate: prin trimiterea unui filmuleț pe adresa concursului, elevii din provincie vor fi selectați online în faza preselecțiilor și a semifinalelor, câștigând dreptul de a cânta în finală, pe aceeași scenă cu concurenții bucureșteni.

Cum se fac înscrierile și preselecțiile

● Organizatorii au anunțat următorul calendar de desfășurare a concursului: în perioada noiembrie-decembrie 2014 vor avea loc preselecțiile în urma cărora organizatorii vor decide semifinaliștii.

● Finaliștii vor fi deciși în cele trei semifinale desfășurate în luna martie a anului 2015. Câștigătorul va fi decis în luna mai a anului viitor.

● Concurenții din Capitală se pot înscrie online la [email protected] cu datele personale și preselecția la care va dori să participe, iar elevii din provincie vor trimite la aceeași adresă, pe lângă datele personale, un filmuleț prin care să convingă organizatorii că merită să meargă în etapa următoare. Elevii din provincie selectați vor participa alături de cei din București la marea finală din luna mai a anului viitor.

Te-ar putea interesa și: