Evenimentul Zilei > Actualitate > Comitet de urgenţă pentru carosabil SURPAT din zona Eroilor
Comitet de urgenţă pentru carosabil SURPAT din zona Eroilor

Comitet de urgenţă pentru carosabil SURPAT din zona Eroilor

Comitetul pentru situaţii de urgenţă se întruneşte astăzi pentru a discuta situaţia generată de surparea străzii în zona Eroilor. Potrivit primarului interimar al Capitalei, Răzvan Sava, în prezent, nu există niciun termen ferm cu privire la rezolvarea situaţiei.

''Pentru miercuri, am făcut o adresă către domnul prefect în care solicităm întrunirea Comitetului pentru situaţii de urgenţă. Întrunirea va avea loc la ISU, unde vor fi invitaţi toţi factorii implicaţi în această problemă. Din discuţiile neoficiale, în prima parte a zilei vom avea această întâlnire'', a declarat primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, duminică, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că întâlnirea a fost convocată pentru a afla în mod oficial care este stadiul reparaţiilor, în condiţiile în care reprezentanţii contructorilor au spus că vor veni în cel mai scurt timp cu un proiect cu termene clare, scrie mediafax.ro.

Întrebat dacă termenul până la care s-a dispus închiderea circulaţie în zona Eroilor va fi prelungit, Răzvan Sava a reiterat că nu a primit, încă, niciun răspuns ferm, motiv pentru care a solicitat prefectului minicipiului Bucureşti întrunirea Comitetului pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit primarului interimar al Capitalei, oamenii din zona afectată locuiesc în continuare în chirie, pe cheltuiala constructorului sau la rude, afirmând că până nu vor putea fi garantate condiţiile de siguranţă, aceştia nu se pot întoarce la casele lor.

Problemele pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucureşti au apărut pe 12 decembrie, când terenul s-a surpat din cauza lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, existând riscul de prăbuşire a şoselei. Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrări de modernizare şi extindere la metrou, iar circulaţia în zonă – unde se află mai multe vile – a fost închisă.

Primăria Capitalei a anunţat, pe 13 decembrie, că restricţiile de circulaţie în zona Eroilor vor fi menţinute pentru cel puţin 30 şi că 14 locatari din zona Eroilor şi-au părăsit locuinţele, întrucât există "risc asupra structurii de rezistenţă" a imobilului în care locuiesc.

Potrivit aceleiaşi surse, costurile pentru refacerea infrastructurii, inclusiv a celei subterane, în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul din cauza lucrărilor la metrou, vor fi decontate de constructor, asocierea Astaldi (Italia) – FCC Construccion (Spania) – Delta ACM (Romania) – AB Construct (România).