Comisia „Iordache” a reluat dezbaterile pe modificările aduse codurilor penale/ Predoiu (PNL): Acest proiect ne constă deja zeci de miliarde de euro
Editura Evenimentul si Capital

Comisia „Iordache” a reluat dezbaterile pe modificările aduse codurilor penale/ Predoiu (PNL): Acest proiect ne constă deja zeci de miliarde de euro

Autor: | | 0 Comentarii | 597 Vizualizari

Comisia specială parlamentară pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei, condusă de Florin Iordache (PSD), a început, miercuri, dezbaterile generale asupra modificărilor aduse codurilor penale. PNL consideră că propunerile PSD-ALDE de modificare a legislației sunt „un proiect otrăvit”, care „ne constă deja zeci de miliarde de euro”.

UPDATE: Deputatul PNL, Cătălin Predoiu, membru în Comisia privind legile justiței”, a declarat, miercuri, că modificările la codurile penale propuse de majoritatea PSD-ALDE sunt „un proiect otrăvit”, care „ne constă deja zeci de miliarde de euro”

„Simpla lectură a acestor proiecte demonstrează acest lucru, pentru că sunt amestecate amendamente benefice pentru garanțiile procesuale cu texte „otrăvite”, care distrug capacitatea parchetelor de a combate infracționalitatea de orice fel, nu numai de corupție.

Amestecați apă cu otravă în aceste proiecte. Rezultatul: un proiect otrăvit!

Vă semnalez că astăzi la Bruxelles se anunță principiile noului Cadru Bugetar European 2021 – 2027. România pierde zeci de miliarde de Euro în acest nou cadru, pentru că el este legat de respectarea valorilor europene, între care și respectul regulii de drept și independența justiției.

Acest proiect ne constă deja zeci de miliarde de euro – bani europeni gratuiți, pentru că țintiți nu numai echilibru de acuzare – apărare, ci și compromiterea anchetelor și dosarelor penale în curs.

Pentru fiecare miliard de euro pierdut de România din fondurile europene până în 2027, țara noastră pierde 130 km de autostradă.

Aceasta este o parte din prețul politicilor și proiectelor PSD- ALDE privind Justiția.

În dezbateri, pe fiecare articol vom arăta dezechilibrele pe car le creați prin proiect, sub pretextul echilibrării raporturilor acuzare-apărare în procesul penal și ne vom opune la fiecare dintre acestea, după cum vom sprijini orice propunere care păstrează acest echilibru între drepturi și obligații”, a declarat Cătălin Predoiu.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Comisia specială parlamentară pe legile justiței începe miercuri dezbaterile generale asupra modificărilor aduse Codului Penal, Codului de Procedură Penală și Codului Civil.

Potrivit ordinii de zi a lucărilor comisiei, începând cu ora 12,00, vor avea loc dezbaterile generale asupra iniţiativelor legislative de modificare a Legii 286/2009 privind Codul penal, Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală şi Legii 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

În urmă cu două săptămâni, membrii comisiei au decis ca cele trei iniţiative legislative pentru modificarea codurilor depuse la Biroul permanent al Senatului să fie supuse dezbaterilor. S-a dat termen două săptămâni pentru ca toţi cei care doresc să depună amendamente să poată face acest lucru.

La dezbateri urmează să fie invitaţi reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii - Secţia de judecători şi Secţia de procurori, ai Ministerului Justiţiei, ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ai Parchetului General, ai Asociaţiei Magistraţilor, ai Uniunii Naţionale a Judecătorilor, ai Forumului Judecătorilor, ai asociaţiilor procurorilor, Uniunii Naţionale a Barourilor şi reprezentanţi ai mediului academic.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate