Evenimentul Zilei > Actualitate > Comisia Europeană SUSȚINE organizarea alegerilor parlamentare ANTICIPATE în Grecia, după demisia premierului Tsipras
Comisia Europeană SUSȚINE organizarea alegerilor parlamentare ANTICIPATE în Grecia, după demisia premierului Tsipras

Comisia Europeană SUSȚINE organizarea alegerilor parlamentare ANTICIPATE în Grecia, după demisia premierului Tsipras

Comisia Europeană a transmis că susține organizarea de alegeri parlamentare anticipate în Grecia, după demisia premierului Alexis Tsipras, evenimentele fiind o oportunitate de a se obține sprijin popular pentru aplicarea reformelor.

"Alegerile organizate rapid în Grecia pot fi o modalitate de extindere a susţinerii pentru reformele prevăzute în cadrul Mecanismului European de Stabilitate", a declarat Martin Selmayr, şeful de cabinet al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, informează Mediafax.

Potrivit unor surse, prim-ministru interimar va fi Vassiliki Thanou-Christophilou, actualul preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie.

Premierul grec Alexis Tsipras a anunțat demisia Guvernului pe care îl conduce și convocarea de alegeri anticipate. El a transmis că va înainta demisia președintelui, cel care este abilitat să dizolve Parlamentul și să convoace noi alegeri. Citește mai multe aici