Evenimentul Zilei > Actualitate > Comisarul șef Christian Ciocan, scandal într-o secție de poliție. Amendat cu 6.000 de lei pentru șapte infracțiuni
Comisarul șef Christian Ciocan, scandal într-o secție de poliție. Amendat cu 6.000 de lei pentru șapte infracțiuni

Comisarul șef Christian Ciocan, scandal într-o secție de poliție. Amendat cu 6.000 de lei pentru șapte infracțiuni

Fostul purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, comisarul șef Christian Ciocan, a făcut scandal într-o secție de poliție. El s-a certat cu colegii săi care i-au ridicat permisul auto pentru 7 încălcări ale legii și l-au amendat cu 6.000 de lei.

Imaginile cu fostul purtător de cuvânt al Poliției Capitalei au apărut pe pagina de Facebook a sindicatului Europol. Sindicaliștii au scris, în postarea care însoțește videoclipul că acesta a avut un comportament de cea mai joasă speță și că i-a jignit pe cei care i-au suspendat permisul de conducere.

Christian Ciocan este director al Unității de Politici Publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„Comisarul șef Christian Ciocan, la acest moment împuternicit director al Unității de Politici Publice din MAI, a încălcat legea prin 7 fapte, care au fost constatate de către patrula de ordine publică din cadrul Secției 4 Poliție. Atitudinea și comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru poziția pe care o ocupă, recurgând la amenințări și intimidări la adresa agenților, și chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea”, se arată în postarea de pe Facebook.

MAI este lispit de reacție

Autorii materialului au arătat cum s-au petrecut evenimentele. Ei au precizat că Ciocan a intrat cu mașina pe o stradă cu acces interzis și a refuzat să se legitimeze în fața polițiștilor. Mai mult, cu prilejul verificărilor, patrula a constatat că autoturismul nu corespundea reglementărilor în vigoare.

„Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul «Accesul interzis» și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze, așteptând probabil să fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului.

Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile”, se arată în postarea de pe Facebook.

Comisarul de poliție nu a comentat nici incidentul în care a fost implicat și nici imaginile care au apărut și în care făcea scandal în sediul secției de Poliție. De asemenea, nici reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne nu au avut vreo reacție în legătură cu incidentul.