Începând de astăzi, de la ora 16.00, intră în vigoare codul galben de ninsori şi viscol, Bucureştiul şi 24 de judeţe din jumătatea de sud a ţării fiind sub avertizare de ninsoare şi vânt, care la rafală va depăşi 60 de kilometri pe oră, viscolind zăpada. Citeşte mai multe aici

Brăila: Serviciul de permanenţă în toate primăriile

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a dispus vineri, în şedinţă extraordinară, instituirea serviciului de permanenţă în toate primăriile din judeţ, ca urmare a atenţionării de Cod galben de ninsoare şi vânt, emisă pentru perioada 6 februarie, ora 16.00 – 7 februarie, ora 14.00.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, lt.col. Ştefan Stoian, în aceeaşi şedinţă s-a mai dispus verificarea stocurilor de materiale necesare acţiunilor de deszăpezire, monitorizarea situaţiei privind starea căilor de comunicaţii, infrastructura de transport, energie şi alte utilităţi publice, monitorizarea persoanelor cu afecţiuni medicale, în vederea asigurării asistenţei medicale şi transportul acestora către unităţile spitaliceşti.

Vor fi verificate, de asemenea, echipele de intervenţie care să acţioneze în zonele afectate, vor fi pregătite mijloacele de transport şi tractare, precum şi luarea altor măsurilor ce se impun pentru a acorda ajutor participanţilor la trafic, imobilizaţi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi se va monitoriza situaţia furnizării serviciilor de utilitate publică, respectiv energie electrică, gaze, apă, telefonie.

"S-a dispus monitorizarea, prin dispeceratul comun din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a situaţiei operative din judeţ şi cooperarea cu dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila privind starea drumurilor, pentru asigurarea intervenţiei echipajelor din cadrul ISU şi SAJ Brăila", a declarat lt.col. Stoian.

Neamţ: Se circulă în condiţii de iarnă

Circulaţia rutieră se desfăşoară, în judeţul Neamţ, în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu porţiuni cu zăpadă de până la un centimetru, potrivit informaţiilor furnizate de prefectul Vlad Angheluţă.

Secţia de Drumuri Naţionale acţionează cu utilaje de deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant pe Drumul European 85, DN 15D, DN 15C, DN 15, DN 15 B, DN 15 F şi DN 12 C.

Operatorii economici care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor judeţene acţionează cu utilajele pe 14 sectoare de drumuri judeţene.

Pe râul Bistriţa, în amonte de acumularea Izvorul Muntelui, aglomerările de gheţuri se manifestă pe o lungime totală de 5,2 kilometri, grosimea zăporului fiind de până la un metru şi jumătate.

Mehedinţi: Trafic rutier în condiţii de iarnă pe DN 67D

Circulaţia rutieră se desfăşoară, încă de joi seară în condiţii de iarnă în sectorul Godeanu-Valea Cernei al DN 67D, arteră de circulaţie care face legătura între Târgu Jiu (judeţul Gorj), Baia de Aramă (judeţul Mehedinţi) şi Băile Herculane (judeţul Caraş-Severin).

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, Nicolae Lohon, a declarat, pentru Agerpres, că pe carosabilul acestui drum stratul de zăpadă atinge pe alocuri cinci centimetri şi există formată gheaţă, situaţie care obligă participanţii la trafic să circule cu restricţii de viteză şi cu autovehiculele echipate corespunzător.

"S-a solicitat administratorilor de drum să intervină cu utilaje de deszăpezire şi să aplice materiale antiderapante pentru evitarea evenimentelor rutiere", a afirmat Nicolae Lohon.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Mehedinţi, DN 67D este monitorizat de patru echipaje de poliţie şi de echipe mobile ale secţiilor de drumuri naţionale Orşova şi Târgu Jiu care au drept misiune deblocarea traficului rutier şi dirijarea acestuia în cazul producerii unor accidente.

Te-ar putea interesa și: