Evenimentul Zilei > International > Colegul de clasă i-a băgat în bucluc. Agent FSB, deconspirat din pozele de nuntă
Colegul de clasă i-a băgat în bucluc. Agent FSB, deconspirat din pozele de nuntă

Colegul de clasă i-a băgat în bucluc. Agent FSB, deconspirat din pozele de nuntă

Un cuplu de miri din Rusia a fost condamnat la pedepse grele cu închisoarea după ce însurățeii au fost acuzați că au compromis acoperirea agentului.

Experta în afaceri baltice Antonina Zimina și soțul ei Konstantin Antoneț (foto) au fost acuzați de trădare după ce în fotografiile lor de nuntă a apărut fostul coleg de clasă al Antoninei, un ofițer de contraspionaj al Serviciului Federal de Securitate (FSB), care fusese invitat la ceremonie.

Fotografiile care prezentau veritabila identitate a agentului FSB au circulat pe rețelele sociale și la televiziunea letonă.

Judecătoria districtului Kaliningrad a declarat că Antonina Zimina și soțul ei se fac vinovați de înaltă trădare. Zimina a fost condamnată la o pedeapsă cu 13 ani într-o colonie penitenciară iar Konstantin la 12 ani de închisoare de maximă siguranță, în urma unui proces care a avut loc cu ușile închise, a declarat tatăl femeii, citat de agenția Tass.

Procurorii ceruseră o pedepsă de 14 ani într-o colonie penitenciară pentru Zimina și 13 ani într-o închisoare de maximă siguranță pentru Antoneț, scrie Moscow Times.

Acuzațiile cu care s-au confruntat cei doi sunt pasibile de o pedeapsă maximă de 20 de ani cu închisoarea.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE