La patru ani de la tragedia Colectiv, demers pentru redeschiderea secției de arși din Târgu Mureș. Acest lucru îl solicită medicul primar chirurgie plastică
Adrian Boţan, care a coordonat Compartimentului de Arşi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, anunță RADOR.

Medicul Boţan, care are o experiență de peste trei decenii în tratarea paciantilor cu arsuri, spune că închiderea secție , unde erau tratați anual 120 de pacienți cu arsuri, s-a făcut pentru a se deschide în loc un compartiment de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.

Medicul susține că pentru înființarea acestui compartiment, unde pacienții cu arsuri nu pot fi tratați, s-a profitat de tragedia de la Colectiv, autoritățile hotărând desființarea secției de arși deoarece nu mai îndeplinea condițiile de funcționare.

Medicul Boţan spune că pentru înființarea noului compartiment au fost găsite fonduri, el cerând autorităților ca medicii să fie lăsăți să își facă treaba ca și până acum. El mai afirmă că pentru tratarea persoanelor cu arsuri nu sunt necesare dotări deosebite, fiind necesar un monitor, cu ajutorul căruia sunt urmărite tensiunea, pulsul fiind necesare și niște saloane curate.

Medicul spune că în România sunt puține centre în care pot fi tratați pacienții cu arsuri, cele care sunt conform standardelor,  sunt puține și supraaglomerate.

Pacienții care au fost tratați la secția de arși din Târgu Mureș s-au arătat nemulțumiți de desființarea secției.

Una din paciente a afirmat că a avut un accident de muncă, cele două mâini fiind arse în întregime, având nevoie de două luni de spitalizare, ea reușind să își miște mâinile și să poată lucra după un an de zile.

Un alt pacient a spus că a avut un accident de muncă, fiind ars cu sodă caustică, ajungând prima dată la spital la Reghin iar apoi la SMURD , fiind îngrijit foarte bine de doctorul Boțan, care i-a salvat mâna. Specialiștii afirmă că la Târgu Mureș este necesar să funcționeze o secție pentru tratarea arsurilor deorece în zona industria este dezvoltată, cazurile de arsuri putând fi numeroase.