Evenimentul Zilei > Social > Colecţiile lui Corneliu Vadim Tudor, scoase la licitaţie
Colecţiile lui Corneliu Vadim Tudor, scoase la licitaţie

Colecţiile lui Corneliu Vadim Tudor, scoase la licitaţie

Obiecte din colecţiile lui Corneliu Vadim Tudor vor fi licitate pe 24 noiembrie, la Bucureşti.

 Licitaţia „Colecţia unui român. Corneliu Vadim Tudor”  își propune să prezinte publicului „o colecție de obiecte încărcate de poveste și emoție. Icoane vechi, manuscrise rare, scrisori semnate de nume mari ale culturii internaționale, autografe ale unor personalități importante, medalii, artă valoroasă, obiecte inedite. O diversitate de obiecte care conturează pasiunea colecționarului”, se arată pe site-ul casei de licitaţii artmark.ro.

Iată câteva dintre obiecte şi preţurile lor: Stiloul Montegrappa Roma Aeterna, din aur și baga, folosit de istoricul și latinistul Corneliu Vadim Tudor în ocazii de protocol, în cutia sa originală; ediție limitată, piesă de colecție, preț de pornire: 6.500 €; manuscrisul de călătorie al lui Badea Vasile, continuator al lui Badea Cârțan, conținând peste 100 de notații olografe ale autorităților vremii, între care Nottara, Brătianu, Eremia Grigorescu, Djuvara; raritate absolută, piesă de muzeu, 1914-1926, Preț de pornire: 5.000 € ; trei semnături olografe ale lui Napoleon Bonaparte, preț de pornire: 7.000 €; scrisoare a politicianului francez Georges Clemenceau, cu semnătura acestuia , preț de pornire: 1.500 €. Sunt şi obiecte al căror preţ de pornire este mai mic, dar valorea lor documentară este însemnată: poezie manuscris a lui George Bacovia, purtând semnătura olografă, preț de pornire: 150 €; poezie manuscris a lui Tudor Arghezi, purtând semnătura olografă, Preț de pornire: 150 € sau scrisoare a Reginei Maria, purtând semnătura olografă, preț de pornire: 100 € .

Mai sunt multe volume de colecţie, fotografii, monede, icoane, Evangheliare şi aşa mai departe. Colecţia lui Vadim Tudor cuprinde şi o mască mortuară a lui Mihai Eminescu, piesă scoasă la licitaţie pentru suma de 250 de euro. Preţul ce mai mic de pornire pentru un obiect din colecţia Vadim Tudor este de 30 de euro.

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: