Evenimentul ZileiJustitie„Coldea SE ALBISE LA FAŢĂ” Dezvăluiri incendiare despre SECRETELE GENERALULUI SRI şi despre O SCURGERE DE INFORMAŢII care a generat ALERTA NAŢIONALĂ. Super detalii despre CAZUL WIKILEAKS RO

„Coldea SE ALBISE LA FAŢĂ” Dezvăluiri incendiare despre SECRETELE GENERALULUI SRI şi despre O SCURGERE DE INFORMAŢII care a generat ALERTA NAŢIONALĂ. Super detalii despre CAZUL WIKILEAKS RO

„Coldea SE ALBISE LA FAŢĂ” Dezvăluiri incendiare despre SECRETELE GENERALULUI SRI şi despre O SCURGERE DE INFORMAŢII care a generat ALERTA NAŢIONALĂ. Super detalii despre CAZUL WIKILEAKS RO
„Coldea se albise la faţă” Dezvăluiri incendiare despre secretele generalului SRI şi despre scurgere de informaţii care a generat alerta naţională.

Trecerea în rezervă a fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost comentată miercuri la B1 TV, de Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei trei jurnaliști români răpiți în Irak în anul 2005.

”Eu am făcut bătături la degete de vreo 12 ani încoace, făcându-le portretul acestor indivizi care au constituit un grup de crimă organizată în România, oameni care n-au fost anchetați niciodată pentru răul făcut. Inclusiv despre domnul Florian Coldea, mi-ar trebui o lună să vă spun cum l-am cunoscut, care au fost relațiile mele cu el, cum au decurs întâlnirile mele cu el. Eu l-am cunsocut pe el în avionul cu care m-am întors din Irak. La vremea aceea nu știam cine este, ulterior am aflat. Erau mari întrebări asupra faptului că nu avea ce căuta Serviciul Român de Informații într-o operațiune externă. Nu aveau ce căuta ofițeri SRI la Ambasada României.

De aici, mai departe, despre încercările lui de a se împrieteni cu mine și faptul că mergeam la SRI ca la mine acasă, la un moment dat, mai ales la el în birou.

Încerca întotdeauna să se împrietenească cu mine și să afle ce aș fi știut eu despre ce s-a întâmplat și ce aveam de gând mai departe.

În 2006, în ianuarie, eu am adus primul Wikileaks al României, informații de pe CD-ul cu informații clasificate din baza militară din Kandahar, unde aveam și noi oameni și nu știau cum să acopere scandalul cei de la SRI. M-am dus la el în birou, i-am pus în brațe informații, se albise la față.

(…) Dacă nu se face o anchetă concretă, dacă nu se declasifică documentele, dacă nu se verifică ce ordine a îndeplinit domnul Coldea, n-am făcut nimic. Înseamnă că se acoperă toate mișmașurile sistemului tăcăloșit. Trebuie anchete dure asupra tuturor care au fost obedienți. Și luate măsuri drastice”, a declarat Ohanesian.

 

 


Accesează: