Marian Vanghelie a declarat, duminică, la B1 TV, că extrădarea lui Nicolae Popa a fost discutată chiar în biroul fostului procuror-șef al DNA. 

Marian Vanghelie a declarat că tot planul extrădării lui Nicolae Popa a fost gândit de Florian Coldea. Acesta a dat comenzile. 

„Întreaga operațiune de extrădare a lui Popa a fost condusă de Coldea din biroul lui Kovesi de la DNA (…) Eu cred că trebuie supravegheată foarte bine această operațiune. Toate se puneau în practică la comanda domnului Coldea și se petreceau în biroul doamnei Kovesi.

Fiecare acțiune a avut un anumit rol pe scena politică. Acțiunea cu arestarea lui Nicolae Popa a avut un rol, iar sufrageria lui Oprea a avut un alt rol. Acolo erau Kovesi, Maior, Coldea și toți șefii importanți. În seara respectivă au fost sunați oameni din străinătate, oameni de la birourile electorale și toți oamenii cu funcție ca să se ajungă acolo unde doreau să se ajungă.

Eu vă zic sigur că oamenii ăștia precum Coldea și Kovesi nu mai aparțin statului român, ei aparțin unor servicii din străinătate.”, a declarat Marian Vanghelie, conform DCNews.