Firma lui Sima era investigată de la începutul lunii. Se ştia oare de atunci că a fugit cu banii?

Firma lui Sima era investigată de la începutul lunii. Se ştia oare de atunci că a fugit cu banii?

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a demarat o investigaţie la sediul firmei de brokeraj WBS România, în urma ştirii apărute ieri, potrivit căreia şeful firmei, Cristian Sima, ar fi fugit din ţară cu banii investitorilor de la o altă societate pe care o deţine, WBS Holding.

Totodată, oficialii CNVM au ţinut să precizeze în comunicatul de presă prin care anunţă această măsură, că fusese demarat un control de fond la WBS România încă de la începutul acestei luni.

Afirmaţia ridică semne de întrebare, având în vedere că în planul de control pe 2012, disponibil pe site-ul Comisiei, firma nu apare deloc. Aşadar, este vorba de un control neprogramat, care în general are loc atunci când sunt suspiciuni referitoare la activitatea firmei de brokeraj sau reclamaţii de la clienţi.

Investigaţia demarată astăzi urmăreşte, potrivit comunicatului emis de CNVM, verificarea modului de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora.

Ne puteți urmări și pe Google News

Instituţia recomandă tuturor investitorilor care se consideră prejudiciaţi să depună reclamaţii la sediul său, însă atrage atenţia că WBS Holding, firma suspectată că şi-ar fi fraudat clienţii, nu este autorizată să desfăşoare activităţi pe piaţa de capital din România şi, prin urmare, nu este sub autoritatea Comisiei.