Evenimentul Zilei > Politica > CNMR cere Senatului respingerea legii Ținutului Secuiesc: ”Atac la securitatea națională”
CNMR cere Senatului respingerea legii Ținutului Secuiesc: ”Atac la securitatea națională”

CNMR cere Senatului respingerea legii Ținutului Secuiesc: ”Atac la securitatea națională”

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) atrage atenția Parlamentului să-și înțeleagă rolul de apărător al Constituției și al României ca stat național, unitar și indivizibil, cerând Senatului să respingă de urgență legea statutului Ținutului Secuiesc.

CNMR susține, într-un comunicat de presă, că a intervenit în repetate rânduri pentru stoparea proiectelor de lege care confereau legitimitate Ținutului Secuiesc, ”o structură fantomă subvenționată de Budapesta cu scopul provocării de destabilizare internă”.

De aceea, ”aprobarea tacită de către Camera Deputaților a unui proiect de lege ce le conferă acestora președinte și Consiliu de Autoadministrare reprezintă fie o trădare națională fără precedent în istoria post-decembristă din partea deputaților, fie o gafă cu repercusiuni dramatice pentru trecutul și viitorul României”.

CNMR solicită Senatului, care este camera decizionala, respingerea de urgență a acestui proiect și atrage atenția Parlamentului să-și înțeleagă rolul de apărător al Constituției și al României ca stat național, unitar și indivizibil.

„Această „scăpare” este de o gravitate pe care nu o realizăm acum. Reprezintă o validare a intențiilor iredentiste de la Budapesta, chiar dacă legea va fi respinsă de Senat. CNMR duce o luptă crâncenă de 5 ani cu agenții de influență ai serviciilor secrete maghiare și agitatorii din România care provoacă și forțează populația la reacții de învrăjbire și ură etnică” spune președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

El precizează că ”noi, CNMR, nu avem o atitudine negativă față de membrii comunității maghiare de pe teritoriul României, ci față de anumiți lideri care vor să provoace un conflict etnic pe teritoriul României. Nu alegem deputați și senatori care să „uite”, „să nu fie atenți”, să fie „păcăliți” cu proiecte de o asemenea gravitate”.

”CNMR pledează pentru coeziune și armonie socială în Harghita, Covasna și Mureș, însă nu va ezita o secundă să intervină în forță pentru a proteja Constituția și legile în aceste județe depopulate masiv deja de etnici români”, a mai declarat, Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR.