Evenimentul Zilei > Actualitate > CNA: Opiniile exprimate în presă de Valentin Jucan nu angajează sub nicio formă instituția
CNA: Opiniile exprimate în presă de Valentin Jucan nu angajează sub nicio formă instituția

CNA: Opiniile exprimate în presă de Valentin Jucan nu angajează sub nicio formă instituția

Consiliul Național al Audiovizualulu a transmis, într-un comunicat de presă citat de postul B1 TV, că opiniile exprimate de Valentin Juncan în mass-media sunt "aprecieri exprimate în calitate de persoană particulară".

"Referitor la recentele opinii exprimate în presă de dl Valentin Jucan și în privința cărora solicitați unele precizări pot să vă asigur că acestea nu angajează sub nicio formă Consiliul Național al Audiovizualului. Sunt aprecieri formulate de dl Jucan strict în calitate de persoană particulară și fără nicio legătură cu calitatea acestuia de membru al CNA.

Presupunînd că dl Valentin Jucan ar fi vorbit, totuși, în numele CNA, prin referințele sale explicite la adresa conținutului editorial al unor emisiuni de televiziune ar fi încălcat prevederile art. 6 (2) din Legea 504/2002 unde se stipulează următoarele: ”Independența editorială a a furnizorilor de servicii media audiovizuale este recunoscută și garantată de prezenta lege”.

Punctele de vedere ale CNA, ca autoritate publică autonomă sub control parlamentar, implică acordul, sub proprie semnătură, a cel puțin șase din cei 11 membri ai Consiliului.

Radu Călin Cristea, membru al CNA", potrivit b1.ro.