Potrivit informațiilor publicate de Reporter Virtual, acest tip de pâine este produs de fabrica de panificație deținută de familia lui Dan Voiculescu, a cărei activitate a fost demarată cu fonduri europene.

Potrivit CNA, în spotul respectiv, difuzat de posturile Antena 1, Euforia, GSP TV, Antena 3 şi Antena Stars, în perioada 15 decembrie – 2 ianuarie, se afirmă, printre altele că "fabrica Savoria este singura din România care produce doar pâine fără E-uri".

Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) a considerat că acest spot este "o comunicare comercială înşelătoare".

Prezentă la şedinţa de ieri a CNA, Laura Frunzeti, directorul executiv al Consiliului Român pentru Publicitate, a declarat că membrii Comitetului Etic al RAC s-au întrunit pe 22 ianuarie şi au analizat spotul "Savoria. Pâinea copiilor", considerând că acesta încalcă prevederile Codului RAC.

Şi membrii CNA au considerat că spotul "Savoria. Pâinea copiilor" încalcă articolul 93 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale".
<iframe width="640" height="315" src="//www.youtube.com/embed/eGYaXjFQyMI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>