CFR Cluj și Celtic Glasgow se întâlnesc, diseară, de la ora 21.00 (în direct la Look TV și Digi Sport 1), în prima manșă a turului al 3-lea preliminar al Ligii Europa.

Este penultimul obstacol înaintea fazei grupelor, formația care se va califica mai departe urmând să joace împotriva cehilor de la Slavia Praga. Duelul dintre ardeleni și scoțieni a fost prefațat de un scandal. Supărați de tratamentul la care au fost supuși propriii suporteri, oficialii de la Celtica au anunțat că se vor plânge la UEFA. Și asta pentru că fanii care vor face deplasarea în România trebuie să plătească 185 de lei (echivalentul a 36 de lire sterline) pentru a intra pe stadion.

Au cerut returnarea diferenței

În acest timp, suporterii români au de achitat sume cuprinse între 25 și 50 de lei. Conducătorii scoțienilor au cerut returnarea diferenței de bani pentru a nu se adresa forului continental.

„Este o fabrică de fotbaliști”

„Avem 22 de jucători pe lista UEFA, ei au 41. Dacă o eliminăm pe Celtic, să le faceți statuie acestor jucători. La Celtic e incredibil, fanii sunt unici, te simți fotbalist la ei pe teren, Celtic este o fabrică de fotbaliști, sunt salarii de peste 1 milion de euro, vând jucători de zeci de milioane. Să știți că Petrescu ia jucători liberi și echipe precum Astana si Maccabi investesc bani în transferuri. Dacă aveam și noi buget de transferuri, spuneam că sunt 50-50 șanse cu Celtic”, a spus Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, înaintea partidei cu Celtic.

„Trebuie să facem treaba murdară la Cluj”

Leigh Griffiths, fotbalist al echipei din Glasgow, crede că meciul de diseară este decisiv pentru stabilirea formației care va evolua în play-off-ul Ligii Campionilor. „Trebuie să facem treaba murdară la Cluj. Calificările europene se decid în deplasare. Avem nevoie să fim solizi în apărare şi foarte eficienţi, să îi surprindem pe contraatac. Avem viteză şi calitate . Putem să facem iar figură frumoasă în Europa, să ne frustrăm adversarii şi să fim greu de învins. Totul depinde de ce facem noi, nu ni se oferă nimic pe tavă”, a spus fotbalistul.