Clotilde Armand, înfrângere grea în justiție. Jurnaliștii Mirel Curea, Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică declarați nevinovați în instanță

Clotilde Armand, înfrângere grea în justiție. Jurnaliștii Mirel Curea, Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică declarați nevinovați în instanțăJustiție. Sursa foto: Arhiva EVZ

Judecata apelului în procesul intentat de Clotilde Armand mai multor jurnaliști, între care și Mirel Curea, redactorul șef adjunct al Evenimentului Zilei, a început la Curtea de Apel București. Clotilde Armand a pierdut la instanța pe fond, unde a solicitat pretenții în valoare de 500.000 Lei de la Antena 3, Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică și Mirel Curea.

Clotilde Armand a făcut apel la decizia Tribunalului București care i-a respins pretențiile cu privire la acordarea unor daune morale în valoare de 500.000 de lei. Primarul Sectorului 1 a solicitat aceste sume de la postul de televiziune Antena 3 și de la jurnaliștii Mihai Gâdea, Mirel Curea și Mugur Ciuvică. Soluția definitivă în acest dosar urmează să fie pronunțată de Curtea de Apel în data de 18 februarie.

Clotilde Armand a pierdut la fond, la Tribunalul București, procesul intentat celor trei jurnaliști, cererea sa fiind respinsă ca neîntemeiată. Ea a solicitat instanței să constate că i-a fost încălcat dreptul la imagine, demnitate și reputație. Clotilde Armand a estimat că onorarea, reputația și imaginea sa valorează în jur de 500.000 e lei, sumă pe care a pretins-o sub formă de daune morale.

Procesul a fost intentat în urma unei emisiuni difuzată în campania electorală pentru alegerile locale, în care a fost analizat un accident, soldat cu decesul unui angajat al companiei în care Clotilde Armand era director. Actualul primar a considerat că în cadrul emisiunii au fost făcute comentarii menite să-i prejudicieze imaginea de candidat la Primăria Sectorului 1, după cum relatează Justnews.

Sursa foto: EVZ

Tribunalul București i-a respins cererea

Judecătorii Tribunalului București au respins cererea lui Clotilde Armand. În hotărârea pe care au pronunțat-o aceștia au apreciat că „nu a fost îndeplinită cerința faptei ilicite a lui Mihai Gâdea, Mirel Curea și Mugur Ciuvică, privită din perspectiva specială a depășirii limitelor libertății de exprimare jurnalistice și din perspectiva obligației moderatorului de a cenzura afirmații ale invitaților care să depășească această limită”.

Pe cale de consecință, instanța a hotărât că nu se mai impune analiza condițiilor pentru angajarea răspunderii civile delictuale a pârâților. Este vorba despre răspunderea pentru fapta proprie și răspunderea televiziunii în calitate de comitent.

Cererea de chemare în judecată, introdusă de Clotilde Armand, a fost neîntemeiată, au stabilit judecătorii, și, prin urmare, a fost respinsă de Tribunalul București.