Clotilde Armand, înfrângere grea în justiție. Jurnaliștii Mirel Curea, Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică declarați nevinovați în instanță
- Adriana Popescu
- 9 februarie 2022, 11:30
Judecata apelului în procesul intentat de Clotilde Armand mai multor jurnaliști, între care și Mirel Curea, redactorul șef adjunct al Evenimentului Zilei, a început la Curtea de Apel București. Clotilde Armand a pierdut la instanța pe fond, unde a solicitat pretenții în valoare de 500.000 Lei de la Antena 3, Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică și Mirel Curea.
Clotilde Armand a făcut apel la decizia Tribunalului București care i-a respins pretențiile cu privire la acordarea unor daune morale în valoare de 500.000 de lei. Primarul Sectorului 1 a solicitat aceste sume de la postul de televiziune Antena 3 și de la jurnaliștii Mihai Gâdea, Mirel Curea și Mugur Ciuvică. Soluția definitivă în acest dosar urmează să fie pronunțată de Curtea de Apel în data de 18 februarie.
Clotilde Armand a pierdut la fond, la Tribunalul București, procesul intentat celor trei jurnaliști, cererea sa fiind respinsă ca neîntemeiată. Ea a solicitat instanței să constate că i-a fost încălcat dreptul la imagine, demnitate și reputație. Clotilde Armand a estimat că onorarea, reputația și imaginea sa valorează în jur de 500.000 e lei, sumă pe care a pretins-o sub formă de daune morale.
Procesul a fost intentat în urma unei emisiuni difuzată în campania electorală pentru alegerile locale, în care a fost analizat un accident, soldat cu decesul unui angajat al companiei în care Clotilde Armand era director. Actualul primar a considerat că în cadrul emisiunii au fost făcute comentarii menite să-i prejudicieze imaginea de candidat la Primăria Sectorului 1, după cum relatează Justnews.
Tribunalul București i-a respins cererea
Judecătorii Tribunalului București au respins cererea lui Clotilde Armand. În hotărârea pe care au pronunțat-o aceștia au apreciat că „nu a fost îndeplinită cerința faptei ilicite a lui Mihai Gâdea, Mirel Curea și Mugur Ciuvică, privită din perspectiva specială a depășirii limitelor libertății de exprimare jurnalistice și din perspectiva obligației moderatorului de a cenzura afirmații ale invitaților care să depășească această limită”.
Pe cale de consecință, instanța a hotărât că nu se mai impune analiza condițiilor pentru angajarea răspunderii civile delictuale a pârâților. Este vorba despre răspunderea pentru fapta proprie și răspunderea televiziunii în calitate de comitent.
Cererea de chemare în judecată, introdusă de Clotilde Armand, a fost neîntemeiată, au stabilit judecătorii, și, prin urmare, a fost respinsă de Tribunalul București.