Evenimentul Zilei > Actualitate > Clipe de coșmar în miez de noapte! Un incendiu de proporții a izbucnit în România. Autoevacuare spectaculoasă
Clipe de coșmar în miez de noapte! Un incendiu de proporții a izbucnit în România. Autoevacuare spectaculoasă

Clipe de coșmar în miez de noapte! Un incendiu de proporții a izbucnit în România. Autoevacuare spectaculoasă

În noaptea de miercuri spre joi, într-un bloc din orașul Tulcea, a izbucnit un incendiu. Speriată, o adolescentă a încercat să se salveze, încă nu a ales varianta tocmai bună. Tânăra a sărit de la etajul patru, înainte ca pompierii să ajungă la fața locului.

Incendiul din Tulcea din noaptea de miercuri spre joi a izbucnit în primă fază în dormitorul unui apartament, însă s-a extins rapid. Conform informațiilor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, două persoane au fost intoxicate cu fum și transportate la spital pentru îngrijiri.

Adolescenta care a decis să se salveze singură și a sărit de la etajul patru are vârsta de 15 ani. Tânăra a luat această decizie înainte ca echipajele de pompieri să ajungă la fața locului. Ea a fost găsită în fața blocului, conștientă, însă cu multiple traumatisme provocate în urma căderii de la înălțime. Adolescenta a fost transportată la spital împreună cu cele două persoane intoxicate cu fum, care s-au autoevacuat, scrie Agerpres.

Cinci echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului pentru a stinge incendiul

Conform informaților oferite de către Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, incendiul a fost anunțat printr-un apel la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 21:35. Blocul în incinta căruia a izbucnit incendiu este situat pe strada Eternităţii din municipiul Tulcea. Imediat după ce s-a dat alarma de incendiu, la fața locului au venit cinci echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, precum și o ambulanță SAJ.

„Incendiul a izbucnit la un apartament situat la etajul patru şi se manifesta generalizat într-un dormitor al imobilului. La sosirea forţelor de intervenţie, în exteriorul blocului a fost găsită o persoană de sex feminin de aproximativ 15 ani, conştientă, ce prezenta multiple traumatisme (în urma căderii de la înălţime). Aceasta a fost preluată de ambulanţa SAJ tip C şi transportată la UPU Tulcea. De asemenea, au fost transportate la spital încă două persoane, ce s-au autoevacuat din apartament, intoxicate cu fum”, au transmis reprezentanţii ISU Tulcea.

Din fericire, pompierii au reușit să împiedice flăcările să se extindă la alte locuințe, iar incendiul a fost stins în aproximativ jumătate de oră.