Evenimentul Zilei > Politica > Claudiu Palaz cere PSD retragerea candidaturii primarului Decebal Făgădău: “A fost exmatriculat de două ori, din aceeași facultate, prins în timp ce copia”
Claudiu Palaz cere PSD retragerea candidaturii primarului Decebal Făgădău: “A fost exmatriculat de două ori, din aceeași facultate, prins în timp ce copia”

Claudiu Palaz cere PSD retragerea candidaturii primarului Decebal Făgădău: “A fost exmatriculat de două ori, din aceeași facultate, prins în timp ce copia”

PMP Constanța acuză PSD că aruncă în lupta electorală pentru primărie un candidat care poate fi confundat cu ”șuții” din oraș. Liderul PMP Constanța, Claudiu Palaz, susține că primarul interimar, Decebal Făgădău, și-ar fi ascuns CV-ul pentru că ar fi vrut de fapt să-și acopere trecutul de “infractor intelectual”. Decebal Făgădău îl ignoră.

PMP cere, de urgență, ca Decebal Făgădău, candidat PSD pentru primăria Constanța, să își dea demisia și să își retragă candidatura. „După ce și-a ascuns CV-ul ani de zile de ochii presei, Partidul Mișcarea Populară a reușit să facă lumină în trecutul lui Făgădău: a descoperit că acesta a fost exmatriculat de două ori (în anul 1993 – 1994 și în anul 1996-1997) din cadrul Universității  Maritime. Motivul este următorul: a fost prins copiind la examenul domnului profesor Lucian Băluț”  a declarat, astăzi, într-o conferință de presă Claudiu Palaz.

Profesorul Lucian Băluț, fost președinte al organizației municipale a PSD Constanța, și până nu de mult președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale  Administrația Porturilor Maritime Constanța, este cunoscut ca fostul profesor al tandemului Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu la Universitatea Maritimă. Potrivit liderului PMP Claudiu Palaz, actualul primar interimar Decebal Făgădău, a fost prins copiind în 1993 și exmatriculat. În 1996 a fost insă reîncadrat în UMC, de profesorul Băluț, dar exmatriculat din nou. In CV-ul său, însă, Decebal Făgădău menționează, pentru perioada 1996-2000, studii economice universitare, fără a menționa instituția de invățământ.

Claudiu Palaz, și el candidat la primăria Constanța din partea PMP, a prezentat documentele obținute, oficial, de la Universitatea Maritimă Constanța, care atestă exmatricularea lui Decebal Făgădău. “Mi se pare corect și bărbătește să își asume că fost exmatriculat, că a copiat și l-au dat afară. Dacă vrem să schimbăm clasa politică trebuie să ai altă ținută. Dacă nu, înseamnă că PSD-ul impinge către primărie un candidat fără să aibă importanță moralitatea acestuia”, a precizat Claudiu Palaz. Contactat de EVZ, primarul Decebal Făgădău nu a comentat. El a mai declarat, de altfel, că în campania electorală nu va răspunde provocărilor, preferând să se ocupe de problemele orașului.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: