Evenimentul Zilei > Social > Claudia Ieremia este cea mai bună actriță în rol principal la FNC: ”Am plâns prin parcuri până s-mi iasă” I FOTO
Claudia Ieremia este cea mai bună actriță în rol principal la FNC: ”Am plâns prin parcuri până s-mi iasă” I FOTO

Claudia Ieremia este cea mai bună actriță în rol principal la FNC: ”Am plâns prin parcuri până s-mi iasă” I FOTO

Titlul de Cea mai bună actriță în rol principal la Festivalul Național de Comedie, desfășurat la Galați a fost adjudecat, la finele acestei săptămâni de actrița Claudia Ieremia, de la Teatrul Național din Timișoara.

 

Actrița Claudia Ieremia, vedeta Teatrului Național din Timișoara, tocmai a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal la Festivalul Național de Comedie, organizat în intervalul 5-16 octombrie 2015 la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați. Juriul prezidat de criticul de teatru Ion Parhon și format din actorii Olga Delia Mateescu și Marius Bodochi, scenografa Clara Lobonț și regizorul Attila Vizauer, i-a decernat titlul ”Cea mai bună actriță în rol principal” pentru rolul Ortansa din spectacolul ”Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia. ”Mă bucură premiul, dar mă și miră! Nu mă consider actor de comedie, pentru rolul ăsta am plâns prin parcuri până să-mi iasă, Mazilu are o logică specială pe care dacă nu o prinzi, muncești de pomană. Mă bucur că a iesit bine”, spune actrița Claudia Ieremia.

Spectacolul ”Proștii sub clar de lună” a avut premiera în 29 martie 2015 și se joacă, de atunci, cu sala plină. Următoarea reprezentație este programată marți, 10 noiembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național. Biletele se pot procura de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, de marți până duminică între orele 11-19) sau online, pe www.tntimisoara.com. (Fotografii: Adrian Pîclișan)